Beč 4

BEČ (DAN DRŽAVNOSTI) – SHOPPING SCS I EUROVEA
Posjeta najstarijem zološkom vrtu u Evropi!
Termin putovanja: 23.11.-26.11.2018.

 

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA 209 KM
(za uplate i rezervacije do 01.10.2018. )
REDOVNA CIJENA ARANŽMANA 249 KM


U cijenu aranžmana uključeno:
* prijevoz autobusima visoke turističke klase
*smještaj u hotelu 3 ili 4* na bazi 2 noćenja sa doručkom u okolici Beča
*troškovi organizacije putovanja i pratioca  putovanja
*posjeta SCS – u

U cijenu aranžmana nije uključeno:
*putno zdravstveno osiguranje 8 KM po osobi ( do 60.god)
*fakultativni izleti
(Obilazak Beča  15 Eur; obilazak Beča + Zološki vrt 35 Eur; Bratislava 10 Eur
*provizija na kartično plaćanje

 

1

Dan 1

(petak, 23.11.2018.) BIH Sastanak grupe ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu i polazak u večernjim satima u pravcu Zenice, Doboja… Noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju…
2

Dan 2

(subota, 24.11.2018.) SCS – SHOPPING Predviđen jutarnji dolazak u Beč, slijedi odlazak u SCS, jedan od najpoznatijih shopping centara u Beču, koji u svojoj ponudi ima izbor dizajnerskih brendova, koji su pristupačniji našem tržištu. Nalazi se južno od Beča, u mjestu Vosendorf. U njemu ima preko 330 prodavnica, među kojima su i najpoznatije robne marke (Zara, H&M, C&A, Guess, Benetton, Ikea itd.).Slobodno vrijeme za shopping do check in-a ili do zatvaranja centra (po izboru). Sastanak grupe i polazak prema hotelu. Kasni check in u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.
3

Dan 3

(nedjelja 25.11.2018.) BEČ PANORAMA – TIERGARTEN SHONBRUNN ZOLOŠKI VRT Doručak. Nakon doručka, fakultativni polazak do centra i obilazak grada: Karlsplatz i Karlskirche, zgrada Musikverein u kojoj se održava čuveni Bečki novogodišnji koncert, Secession, Naturhistorisches Museum, Kunsthistorisches Museum, MuseumsQuarter, veliki kružni bulevar Ringstrasse sa Parlamentom, Burgtheatrom, Rathaus, Votivkirche. Šetnja kroz Heldenplatz i Hofburg do Stephansplatz i Stephansdom. Nakon obilaska grada mogućnost fakultativne posjete Schönbrunn Zoo vrtu u Beču koji je najstariji zoološki vrt i već je proglašen najboljim europskim zoološkim vrtom u četiri navrata. Svake godine više od dva milijuna posjetitelja dolazi vidjeti bebu pandu, novorođenčad slonova i mnoge druge rijetke životinje. Više od 500 životinjskih vrsta – od sibirskih tigrova i nilskih konja do rogatih nosoroga – tamo živi. Dodatno slobodno vrijeme.Sastanak grupe i zajednički povratak u hotel u večernjim satima.
4

Dan 4

(ponedjeljak, 26.11.2018.) BRATISLAVA Doručak. Check-out iz hotela i polazak prema Bratislavi. Mogućnost fakultativnog razgleda grada u pratnji vodiča i njenih najznačajnijih znamenitosti: brdo Slavin, tvrđava, katedrala Sv. Martina, Biskupska palata, palata Gasković Reduta, starogradski trg sa Rolandovom fontanom. Slobodno vrijeme za shopping u obližnjem tržnom centru Eurovea (https://eurovea.sk/). Sastanak grupe i polazak prema BiH u dogovoreno vrijeme. Dolazak u BiH u ranim jutarnjim satima iza ponoći.