Beč 3

SPECIJALNA PONUDA! SMJEŠTAJ U CENTRALNOM DIJELU GRADA!

CARSKI GRAD BEČ

27.04.-02.05.2018. / BUS

Od svih velikih evropskih metropola, Beč nam je najbliži. To je veličanstven grad! S bogatim arhitektonskim i kulturnim naslijeđem, sa svojim šarmom i raskoši, blizak je Parizu i Rimu! Bilo da ste u Beču prvi put ili se vraćate po ko zna koji put, ovaj grad će Vas opet očarati. Za Beč se može reći da je veliki poliglot. Tu ćete susresti ljude sa svih strana svijeta! Beč je i svjetska muzička prijestonica. Ovdje su živjeli i stvarali Mozart i Beethoven.

 

Katedrala sv. Stefana u kojoj se vjenčao i čuveni kompozitor Mozart, veličanstveni spomenici na Ringu (bulevar koji okružuje sami centar grada), vrtovi palate Belvedere, dvorac Shonbrunn, palata Hofburg, Mariahilfer i Kartner ulice, Hundertwasser kuća, znamenitosti su i mjesta koja obavezno trebate posjetiti.

 

Beč je najljepši u proljeće. Zato je ovo putovanje koje ne smijete propustiti.

 

CIJENA: 419,00 KM/osoba (FM ponuda za rezervacije do 15.02.2018.)* *Cijena nakon 15.02.2018. iznosi 459,00 KM

 

U cijenu je uključeno:

  • Prijevoz modernim autobusom,
  • 3 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3* CENTRO TOUROTEL MARIAHILF u Beču (ili sličnom),
  • Posjeta tržnom centru SCS,
  • Usluge stručnog vodiča tokom putovanja kao i tokom realizacije svih fakultativnih/opcionalnih izleta

 

U cijenu nije uključeno:

 

  • Doplata za 1/1 sobu 230,00 KM
  • Doplata za dodatno sjedište u autobusu 150,00 KM
  • Doplata za svako posebno traženo sjedište u autobusu 50,00 KM/sjedište
  • Fakultativni izleti i ulaznice za muzeje, diskoteke, karte za metro (Beč 20,00 EUR, Schönbrunn 25,00 EUR, Muzej Time Travel 25,00 EUR, Zoološki vrt 25,00 EUR, Brod Beč-Bratislava 25,00 EUR, Budimpešta 10,00 EUR)
  • Obavezno PZ osiguranje 12,00 KM

 

Popusti: Dijete do 12 godina u pratnji dvoje odraslih 50,00 KM.

O HOTELU…

Hotel ima izvrsnu lokaciju!  https://www.centro-hotels.de/de/standorte/wien/Centro_Hotel_Mariahilf/Centro_Hotel_Mariahilf.html

Gradski hotel Tourotel Mariahilf odlično je smješten na pola puta između centra grada i palate Schönbrunn, te u neposrednoj blizini Željezničke stanice Westbahnhof. Najveća trgovačka ulica u Beču, Mariahilfer Straße, nalazi se ispred hotela.

U zajedničkim prostorijama gostima je na raspolaganju restoran i besplatni WiFi. Sobe hotela Mariahilf Tourotel imaju vlastito kupatilo, WC, fen, radni sto, telefon i TV.

1

Dan 1

27.04.2018. (PETAK), SARAJEVO – ZENICA – BANJA LUKA – ZAGREB Polazak sa dolaznih perona autobuske stanice Sarajevo u 17.30.00h. Vožnja luksuznim autobusom na relaciji Sarajevo – Zenica (19.00) – Doboj (21.00) – Banja Luka (23.00) – Beč. Noćna vožnja prema Austriji sa usputnim pauzama po potrebi grupe.
2

Dan 2

28.04.2018. (SUBOTA), BEČ Dolazak do tržnog centara Shopping City Sud (SCS) u jutarnjim satima. (http://scs.at) Slobodno vrijeme za shopping cca 2-3h. U dogovoreno vrijeme nastavak vožnje prema Beču. Smještaj u hotel. Kraći odmor. Slijedi fakultativni obilazak grada sa vodičem: Belvedere, Ring, Opera, Burggarten, Burgteatar, Parlament, Votivkirche, Rathaus, Hofburg, Trg Marije Terezije, te šetnja kroz prvi becirk – Kertner ulica, Stefanov trg i katedrala sv.Stefana. Slobodno vrijeme u centru grada. Povratak u hotel. Noćenje.
3

Dan 3

29.04.2018. (NEDJELJA), BEČ Nakon doručka predlažemo fakultativni odlazak u Schönbrunn – carsku palatu, danas jedan od najvažnijih muzeja u Beču. Ne propustite priliku da se prošetate odajama Franca Josifa i Marije Terezije, kročite u velike balske dvorane gdje se plesao bečki valcer ili prošetate prekrasnim carskim vrtovima ove veličanstvene palate. Slobodno poslijepodne. Povratak u hotel. Noćenje.
4

Dan 4

30.04.2018. (PONEDJELJAK), BEČ Kasni doručak. Slobodan dan u Beču ili fakultativno odlazak u posjetu Zoološkom vrtu, jednom od najstarijih u Evropi. Poslijepodne predlažemo fakultativnu posjetu u Time Travel – moderni interaktivni muzej u kojem se u zabavnoj atmosferi upoznajete sa historijom ovog veličanstvenog grada ( https://www.timetravel-vienna.at/en/). Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.
5

Dan 5

01.05.2018. (UTORAK), BEČ – BRATISLAVA (BROD ILI BUS) – BUDIMPEŠTA Rani doručak. Odjava iz hotela i polazak prema Bratislavi. Fakultativno vožnja brodom Dunavom od Beča do Bratislave u trajanju od cca 70 minuta. Jedinstveno iskustvo! Po dolasku u Bratislavu sjedamo u autobus i nastavljamo putovanje prema prema Budimpešti. Dolazak u Budimpeštu u ranim popodnevnim satima. Po dolasku slijedi panoramsko razgledanje grada. Razgledanje počinjemo iz Pešte: Bošnjački trg, Mostarska ulica, Trg heroja, Opera, Pozorište, Parlament… Slijedi obilazak Budimske tvrđave (pod zaštitom UNESCO-a): Ribarske kule, crkva Matije Korvina, Kraljevska palata… i odlazak na vidikovac – Citadelu – sa dva čuvena spomenika: sv. Gelerta i Kip slobode.
6

Dan 6

02.05.2018. (SRIJEDA), SARAJEVO Dolazak u Bosnu i Hercegovinu u jutarnjim satima. Kraj putovanja.