Beč 1

BEČ – BRATISLAVA (DAN DRŽAVNOSTI)
Termin putovanja: 23.11-26.11.2017.

CIJENA ARANŽMANA 219 KM

 

 

 

U cijenu aranžmana uključeno:
* prijevoz autobusima visoke turističke klase
*smještaj u hotelu 3 ili 4* na bazi 2 noćenja sa doručkom u Beču
*troškovi organizacije putovanja I pratilac putovanja
*posjeta SCS – u

 

U cijenu aranžmana nije uključeno:
*putno zdravstveno osiguranje 8 KM po osobi ( do 60.god)
*fakultativni izleti (Beč panoramica  15 Eur; Schönbrunn 25 Eur, Bratislava 10 Eur)

 

1

Dan 1

Četvrtak, 23.11.2017. BIH Sastanak grupe sa autobuske stanice Mostar, ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu i polazak u večernjim satima u pravcu Zenice, Doboja… Noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju…
2

Dan 2

Petak, 24.11.2017. SCS – SHOPPING Predviđen prijepodnevni dolazak u Beč, u nekadašnju prijestolnicu dinastije Habsburg. Po dolasku u Beč, slijedi odlazak u SCS, jedan od najpoznatih shopping centara u Beču. Ne samo da je najveći u Austriji, nego u svojoj ponudi ima izbor dizajnerskih brendova, koji su pristupačniji našem tržištu. Nalazi se južno od Beča, u mestu Vosendorf. U njemu ima preko 330 prodavnica, među kojima su i najpoznatije robne marke (Zara, H&M, C&A, Guess, Benetton, Mediamarkt, Ikea itd.).Slobodno vrijeme za shopping do check in-a. Sastanak grupe i polazak prema hotelu. Check in u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.
3

Dan 3

Subota, 25.11.2017. BEČ PANORAMA – SHONBRUNN Doručak. Nakon doručka, fakultativni polazak do centra i obilazak grada: Karlsplatz i Karlskirche, zgrada Musikverein u kojoj se održava čuveni Bečki novogodišnji koncert, Secession, Naturhistorisches Museum, Kunsthistorisches Museum, MuseumsQuarter, veliki kružni bulevar Ringstrasse sa Parlamentom, Burgtheatrom, Rathaus, Votivkirche. Šetnja kroz Heldenplatz i Hofburg do Stephansplatz i Stephansdom. Nakon obilaska grada mogućnost fakultativne posjete dvorcu Shonbrunn. Luksuz i raskoš su jednostavno neponovljivi. Osjetite aristokratski duh u apartmanima Franje Josifa, kročite u sobe Marije Terezije… Nakon obilaska vraćanje grupe do centra Beča. Slobodno vrijeme za šetnju i individualno razgledanje grada ili šoping u najpoznatijoj ulici Marijahilfer.Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.
4

Dan 4

Nedjelja, 26.11.2017. –BRATISLAVA Doručak. Check-out iz hotela i polazak prema Bratislavi. Mogućnost fakultativnog razgleda grada u pratnji vodiča i njenih najznačajnijih znamenitosti: brdo Slavin, tvrđava, katedrala Sv. Martina, Biskupska palata, palata Gasković Reduta, starogradski trg sa Rolandovom fontanom. Slobodno vrijeme za shopping u obližnjem tržnom centru. Sastanak grupe i polazak prema BiH. Dolazak u BiH u ranim jutarnjim satima iza ponoći.