Beč 4

8.MART U BEČU

POLAZAK: 07.03.2019.                                                 POVRATAK: 11.03.2019.

PROGRAM PUTOVANJA

1.dan  (Četvrtak, 07.03.2019.)  Sarajevo-Tuzla-Beč 

Polazak iz Sarajeva ispred Zemaljskog muzeja u 18:00 sati a iz Tuzle sa Glavne autobuske stanice u 21:00 h. Vožnja pravcem Tuzla-Brčko-Orašje a zatim preko Osijeka i Mohacsa sa pauzama po potrebi.

 

2.dan  (Petak, 08.03.2019.)  Šenbrun-SCS

Dolazak u Beč u jutarnjim satima. Posjeta dvorcu Šenbrun, nekadašnjem  ljetnikovcu Habsburgovaca (obilazak vrtova i Gloriette, bez ulaznica). Nakon obilaska Šenbruna odlazak u hotel i podjela soba. Slobodno vrijeme za odmor . U poslijepodnevnim satima nudimo mogućnost odlaska  u  SCS-Shopping city sud, najveći shopping centar u Austriji koji se nalazi na periferiji Beča. Slobodno vrijeme za shopping. Sastanak na parkingu shopping centra i povratak u hotel. Slobodno veče  Noćenje.

 

3.dan  (Subota, 10.03.2019.)  Beč-Donauturm                  

Doručak. Fakulativni izlet “Obilazak grada”: Odlazak autobusom do centra grada a zatim u obilazak znamenitosti u pratnji vodiča: Ulica Ring, Opera, Muzejska cetvrt, Parlament, Rathaus, Univerzitet, Votivkirche, Schwedenplatz, a zatim pješice do Stephanplatza i katedrale St.Stephan te ulica Graben i Kaertner. Povratak u hotel.  Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. U večernjim satima nudimo mogućnost fakultativnog odlaska na Dunavski toranj (Donauturm) sa kojeg se pruža prekrasna panorama Beča i okoline. Nakon posjete Dunavskom tornju nastavljamo naš obilazak vožnjom prema centru Beča, gdje ćemo uživati u noćnoj panorami grada, koja uključuje vožnju Bulevarom Ring na kojem se nalaze poznate Bečke atrakcije poput Parlamenta, Opere, Rathausa i dr. Pauza za šetnju centrom grada i individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

 

4.dan  (Nedjelja, 11.03.2019.)  Beč-Graz-Tuzla-Sarajevo

Doručak. Odjavljujemo se iz hotela. Polazak za BiH u 09:00 sati. Vožnja prema Grazu, prijestolnici Austrijske pokrajine Štajerske  Dolazak u Graz u podnevnim satima. Slijedi obilazak znamenitosti grada Graz-a u pratnji  vodiča. Kunsthaus, Murinsel, a zatim posjeta Schloßberg-u sa kojeg se pruža prelijep pogled na grad i na kojem se nalazi simbol Graza, Uhrturm (kula sa sat-om). Obilazak završavamo ispred gradske vijećnice, Landhaus. Slobodno vrijeme za kratki odmor. Nastavak putovanja prema BiH.  Vožnja preko Spielfelda, Maribora, Zagreba i Orašja uz povremene pauze. Dolazak u BiH u noćnim satima. KRAJ USLUGE.

 

CIJENA ARANŽMANA: 239,00 KM po osobi

(cijena rađena na bazi 45 osoba)

 

 

U cijenu aranžmana je uračunato:

 

 • prevoz turističkim autobusom iz vlastitog voznog parka sa kompletnom opremom (Klima-uređaj, mini kuhinja, toalet, DVD/audio sistem)
 • smještaj u hotelu kategorizacije 3*** u Beču na bazi dva noćenja sa doručkom (doručak samoposluživanje)
 • usluge vodiča tokom cijelog putovanja
 • organizacija putovanja
 • PDV

 

U cijenu aranžmana nije uračunato:

 

 • fakultativni izlet “Obilazak grada” (10,00 Eura)
 • fakultativni izlet “posjeta shopping centru SCS” (5,00 Eura)
 • fakultativni izlet “Dunavski toranj+noćna panorama Beča (10,00 Eura)
 • troškovi obaveznog putničkog osiguranja (10,00 KM)
 • doplata za dodatno sjedište u autobusu (60,00 KM)
 • doplata za jednokrevetnu sobu (60,00 KM)
 • posebne želje putnika

 

Popust za djecu do 12 godina starosti 10%

 

NAPOMENA: Za realizaciju fakultativnih izleta potrebno je minimalno 25 prijavljenih putnika. Organizator izleta zadržava pravo izmjene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom.

 

NAPOMENA: Cijena aranžmana je kalkulisana na bazi 40 putnika. Ukoliko bude manje prijavljenih putnika možemo realizovati putovanje uz prethodni dogovor sa klijentima o korekciji cijene. Ukoliko dodje do otkazivanja putovanja dužni smo obavjestiti sve klijente koji su izvršili rezervaciju 7 dana prije polaska na putovanje.

 

REZERVACIJA PUTOVANJA: Prilikom rezervacije putovanja potrebno je dostaviti kopiju pasoša te uplatiti avans u iznosu od 30% od ukupne cijene aranžmana.

 

UPOZORENJE: Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Svaki putnik je dužan samostalno provjeriti važnost svojih dokumenata i provjeriti zakonske regulative oko ulaska u države koje su u programu putovanja. Svi putnici su duzni imati validnu policu putničkog zdravstvenog osiguranja.

 

NAČIN PLAĆANJA: Nudimo mogućnost plaćanja aranžmana u ratama. Prva rata u mjesecu Decembru, druga rata u mjesecu Januaru, treća rata u mjesecu Februaru i četvrta rata u mjesecu Martu do polaska na putovanje.

 

Uz ovo putovanje vrijede opšti uslovi putovanja TA