Solun

BEOGRAD + SOLUN

5 DANA/BUS/HOTEL 

24.11 – 28.11.2017

Solun je oduvijek bio raskrsnica civilizacija, mjesto gdje se susreću Istok i Zapad, mješavina velikih kultura i religija. Danas je to grad raskošne ljepote i gostoprimljivih ljudi sa svjetski poznatim kulturnim naslijeđem, pitomom mediteranskom klimom, prijatnim šetalištima uz more, nesvakidašnjim bogatstvom gastronomske ponude i zanimljivim dešavanjima tokom čitave godine. Kao najveći univerzitetski centar Grčke, sjedište čuvenog Aristotelovog univerziteta, grad se može pohvaliti izuzetno živopisnim noćnim životom, ali i specifičnom atmosferom koju stvaraju umjetnici, studenti i turisti iz cijelog svijeta.

CIJENA ARANŽMANA  333 KM

FIRST MINUTE cijena važi do 01.10.2017. poslje čega se uvećava za 20 KM

Za studente uz indeks i i penzioneri uz ček ili za uplate u cijelosti do 01.10.2017. cijena iznosi 320 KM.

ARANŽMAN OBUHVATA:

– prevoz autobusom turističke klase na relaciji prema programu putovanja

– smještaj u hotelu  3* u Beogradu u 1/ 2 i 1/3 sobama na bazi 1 noćenja sa doručkom

– smještaj u hotelu 3* u centru Soluna u 1/ 2 i 1/3 sobama na bazi 3 noćenja sa doručkom

– posjetu Skoplju

– boravišnu taksu u hotelima

– pratioca za vrijeme trajanja aranžmana

– troškove organizacije putovanja
ARANŽMAN NE OBUHVATA

-putničko zdravstveno osiguranje 10 KM , a za osobe starije od 60 godina 20 KM

– posjete , ulaznice i  grčka večera

– obilazak Beograda u pratnji stručnog vodiča

– obilazak Soluna u pratnji stručnog vodiča

– doplatu za jednokrevetne sobe- na upit

 

NAPOMENA: Putnici na ovom putovanju obavezni su imati biometrijski pasoš sa datumom važenja minimum 3 mjeseca od planiranog dana povratka sa putovanja.

Za realizaciju fakultativnih izleta potrebno je minimalno 25 prijavljenih putnika. Organizator izleta zadržava pravo izmjene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom.

NAPOMENA: Cijena aranžmana je kalkulisana na bazi 35 putnika. Ukoliko bude manje prijavljenih putnika možemo realizovati putovanje uz prethodni dogovor sa klijentima o korekciji cijene. Ukoliko dodje do otkazivanja putovanja dužni smo obavjestiti sve klijente koji su izvršili rezervaciju 7 dana prije polaska na putovanje.

REZERVACIJA PUTOVANJA: Prilikom rezervacije putovanja potrebno je dostaviti kopiju pasoša te uplatiti avans u iznosu od 30% od ukupne cijene koštanja aranžmana. Sa uplatom avansa/ akontacije putnik prihvata Opće uslove putovanja.

UPOZORENJE: Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Svaki putnik je dužan samostalno provjeriti važnost svojih dokumenata i provjeriti zakonske regulative oko ulaska u države koje su u programu putovanja. Svi putnici su duzni imati validnu policu putničkog zdravstvenog osiguranja.

Posebne pogodnosti za sindikalne organizacije, firme, škole ,Opštine….plaćanje na 6 mjesečnih rata bez kamata!!!!!!! Uz ovo putovanje vrijede opšti uslovi putovanja TA Autoprevoz-Bus.Uz ovo putovanje vrijede opšti uslovi putovanja TA Autoprevoz-Bus. Svim putnicima stojimo na raspolaganju za sva pitanja u vezi sa programom putovanja putem telefona 036/551 900  ili na email: booking@autoprevoz-bus.ba

1

Dan 1

Petak 24.11.) Mostar-Sarajevo-Beograd Polazak sa autobuske stanice u jutarnjim satima. Vožnja prema Beogradu sa pauzama po potrebi grupe. Smještaj u hotel. Sastanak na recepciji u 14.00 sati sa stručnim vodičem i odlazak na razgledanje grada (fakultativni izlet): Parlament, Gradska Vijećnica, Terazije, Kraljevska i Bijela palača, Kalemegdan, Dedinje..Slobodno vrijeme. U večernjim satima odlazak na večeru u restoran „Tri šešira“ na Skadarliji (fakultativno). Ova ulica iz 19 st. je umjetnička četvrt Beograda, puna galerija i suvenirnica a napoznatija je po svojim restoranima. Povratak u hotel. Noćenje.
2

Dan 2

Subota 25.11. Beograd-Solun Doručak. Polazak iz hotela u 9.00 sati. Vožnja preko Srbije i Makedonije u pravcu Grčke sa pauzama po potrebi grupe. Dolazak u Solun u večernjim satima. Smještaj u hotel i slobodno vrijeme. Noćenje.
3

Dan 3

Nedjelja 26.11. Solun Doručak. Sastanak na recepciji sa stručnim vodičem u 10.00 sati. Odlazak na razgledanje Soluna u pratnji stručnog vodiča –fakultativni izlet (Bijela kula, Rotonda, crkva Sv. Dimitrija, Sveta Sofija, Aristotelov trg, Galerijev Slavoluk, Sajmište, Ladadika…. ). Nakon obilaska grada, slobodno vrijeme. Noćenje.
4

Dan 4

Ponedjeljak 27.11. Solun Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Preporuka: šoping u ulicama Tsimiski i Egnatia i odmor uz kafu na Aristotelovom trgu ili posjeta nekom od 25 muzeja. Mogućnost organizovanja „ GRČKE VEČERI“ uz buzuki, večeru i vino – fakultativno. Noćenje.
5

Dan 5

Utorak 28.11. Solun-Skoplje-BIH Doručak. U dogovoreno vrijeme smještaj stvari u autobus i vožnja u pravcu Makedonije. Po dolasku u Skoplje planirana je pauza i šetnju u centru grada. Nastavak puta preko Srbije i BiH sa usputnim pauzama po potrebi putnika.