berlin

SPECIJALNA PONUDA! NOVA 2018. GODINA!

BERLIN

29.12.2017-03.01.2018. / BUS

Berlin
je najveći njemački grad, jedan od najmlađih evropskih gradova (osnovan u 12. stoljeću) i nakon Londona, drugi najveći grad Evropske Unije. Smješten je na rijekama Spree i Havel i sa svih je strana okružen pokrajinom Brandenburg. Svima nam je bio poznat kao zidom podijeljen grad, i to na Istočni i Zapadni dio. Berlinski zid je pao 9. novembra 1989, a poslije ujedinjenja Njemačke (3. oktobra 1990) zid je potpuno srušen. Ostali su Check Point Charlie i mali dijelovi zida, koji služe kao podsjetnik i turistička atrakcija. S vidikovca televizijskog tornja vidjet ćete cijeli grad. Najpoznatiji dijelovi grada su: Kurfüerstendamm, Unter den Linden, Friedrichstrasse, Branderburška vrata, Reichstag, Alexanderplatz, Potsdamer Platz, Zoološki vrt i mnoge druge atrakcije. Nijedan njemački grad ne može se pohvaliti s tri operne i dvije koncertne dvorane, 25 pozorišta, sedam simfonijskih orkestara, 130 muzeja. Poznat i kao grad sa najviše klubova i diskoteka Berlin je savršen za posjetu u Novogodišnjoj noći!

CIJENA:  439,00 KM/osoba  (FM ponuda za rezervacije do 01.11.2017.)*

*Cijena nakon 01.11.2017. iznosi 469,00 KM

 

U cijenu je uključeno:

– Prijevoz modernim autobusom na relaciji Sarajevo-Berlin-Sarajevo,
– 3 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 4* Michels Apart Hotel Berlin u Berlinu (ili sličnom),
– Usluge stručnog vodiča tokom putovanja i boravka u Njemačkoj i kompletna organizacija putovanja.

 

U cijenu nije uključeno:

– Fakultativni izleti,

– PZ osiguranje 12,00 KM,

– Doplata za dodatno sjedište u autobusu 100,00 KM,

– Doplata za svako posebno traženo sjedište u autobusu 50,00 KM/sjedište,

– Eventualnu boravišnu taksu koja se plaća na recepciji hotela na licu mjesta,

– Doplata za jednokrevetnu sobu 180,00 KM.

 

Popusti: Dijete do 12 godina u pratnji dvoje odraslih 50,00 KM.

1

Dan 1

29.12.2017. (PETAK), SARAJEVO – ZENICA – BOSANSKI BROD – ZAGREB Okupljanje putnika na Autobuskoj stanici u Sarajevu u 08.00h Polazak autobusa u 08.30h. Putovanje preko Zenice, Doboja, Bosanskog Broda, Zagreba i Ljubljane prema Minhenu. Noćna vožnja.
2

Dan 2

30.12.2017. (SUBOTA), MINHEN – BERLIN Dolazak u Berlin u podnevnim satima. Smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora iskoristite jedinstvenu priliku da fakultativno upoznate jedan od najvećih i najgrandioznijih gradova Evrope! Uz svesrdnu pomoć iskusnih vodiča osjetite jedinstvenu atmosferu kojom ovaj grad obiluje, te posjetite mnogobrojne građevine i dijelove Berlina kao što su: Brandeburška kapija, Reichstag, Siegessaule, Televizijski toranj, Checkpoint Charlie, Alexsandarplatz, Potsdamer platz. Naravno očekuje nas i mnogo zanimljivih priča o ovom gradu, poznatom Berlinskom zidu, odnosu između istoka i zapada koji se ovdje gradio, te historiji Berlina. A u toku obilaska, ako nam se sreća osmjehne, možda i vidimo poznatu Berlinsku maskotu Berliner Bar, tj. poznati Berlinški medvjed, koji je mezimac svih stanovnika Berlina. Povratak u hotel. Navečer odlazak u neki od brojnih klubova po kojima je grad poznat. Noćenje.
3

Dan 3

31.12.2017. (NEDJELJA), BERLIN Doručak. Dan predviđen za individualni obilazak ili fakultativni izlet u Potsdam. Poslije podne slijedi fakultativno krstarenje rijekom Spree. Možda i najugodniji i najopušteniji način da se upoznate sa Berlinom jeste vožnja brodom po rijeci Spree koja protiče i vijuga kroz sami centar ovoga grada. Inače Berlin se nalazi u njenom donjem djelu jer se u zapadnom dijelu grada ulijeva u rijeku Havel. U toku krstarenja uživat će te u prelijepom pogledu na grad i znamenitostima u samom centru. Zajednički odlazak na doček Nove godine na gradskim trgovima ili u nekom od brojnih klubova. Povratak u hotel. Noćenje.
4

Dan 4

01.01.2018. (PONEDJELJAK), BERLIN – TROPSKO OSTRVO – BERLIN Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili cjelodnevni fakultativni izlet do obližnjeg „Tropskog ostrva“, jedinstvenog u Evropi, usred, snijegom i ledom okovane Centralne Evrope, iskoristite prvi dan Nove godine da se kupate na „pravom“ tropskom ostrvu u kojem je temperatura vazduha konstantno 26°C, a temperatura vode između 28° i 31°C! Povratak u hotel. Odlazak na reprizu Nove godine. Noćenje.
5

Dan 5

02.01.2018. (UTORAK), BERLIN – BiH Nakon doručka slijedi check out iz hotela i slobodan dan za individualne aktivnosti. Povratak prema BiH u večernjim satima uz usputne pauze po potrebi grupe.
6

Dan 6

03.01.2018. (SRIJEDA), BiH Dolazak na odredište u podnevnim/večernjim satima.

O HOTELU:

Hotel je smješten u Charlottenburg distiktu sa besplatnim parkingom, modernom teretanom i saunom. Samo je 5 minuta udaljen od Olimpijskog stadiona i Olympiastadion S-Bahn stanice.

 

Hotel posjeduje sobe i apartmane sa kuhinjom, TV ravnog ekrana s satelitskim programima i besplatnu Wi-Fi uslugu u cijelom hotelu.  Vlastite prostrane kupaonice uključuju tuš i sušilo za kosu.

 

Gosti mogu besplatno koristiti hotelsku terasu, ili koristit usluge Finske saune ili bio-saune sa svjetlima.

 

Putnici na ovom putovanju obavezni su imati biometrijski pasoš sa datumom važenja minimum 3 mjeseca od planiranog dana povratka sa putovanja.

Kalkulacija je rađena na bazi minimum 45 putnika. Sa uplatom akontacije putnik prihvata Opće uslove putovanja.
Agencija zadržava pravo promjene rasporeda fakultativnih posjeta usljed nepredviđenih okolnosti
.