brisel

BRISEL + ANTWERPEN + GENT + BRIŽ

13.10.2017 – 16.10.2017.

 (4 DANA AVIONOM IZ SARAJEVA) – DIREKTAN LET

 

*Brisel se ponosi mnogim znamenitostima. Ovo je jedan od najvećih centara kulture. Ali ovo je grad u kome može da se uživa u savršenom šopingu, restoranima sa najukusnijom hranom, kafićima i barovima, u kojima se posjetioci mogu odmoriti od dugih šetnji. Brisel je grad za uživanje i opuštanje, i zbog toga je sjajna destinacija za savršeno putovanje.

*Istorija, umjetnost, kultura i romantika – Briž je sve to, uz odličnu hranu i neka od najboljih piva na svijetu. O čokoladi ne treba trošiti reči.

*Grad leži na ušću Leje u Sheldu, pa je sa tim u vezi i naziv grada (od keltske reči ganda, sa značenjem ušće). Iako bi naziv trebalo transkribovati kao  Hent, kod nas se odomaćio oblik Gent. Smešten je između Briža i Brisela, pa je od oba pokupio po nešto. Od Briža dekor srednjovekovnih zdanja, a od Brisela aktivan dobar provod.

*Antwerpen, po svojoj veličini vjerovatno nije mnogo veći od Sarajeva. Ali, uprkos tome, ovaj grad je ne samo nezaobilzna tačka na modnoj mapi svijeta, već i izuzetno poznata destinacija u svijetu dijamanata, čokolade, piva, moderne arhitekture i naravno shoppinga.

U cijenu je uključeno:

– Avio karte sa ukljucenim taksama na relaciji Sarajevo – Brisel – Sarajevo – direktan let
– Smještaj u hotelu 3* u Briselu na bazi 3 noćenja sa doručkom u 1/2  i 1/3 sobama,

– Usluge organizacije putovanja i vođa puta – za minimalno 15 prijavljenih osoba. Za manji broj prijava, bit ce obezbjedjen individualni odlazak, bez fakultativnih izleta.

 

U cijenu nije uključeno:

– Fakultativni izleti

– Putnicko zdravstveno osiguranje 8 KM, osobe starije od 60 godina plaćaju 16 KM.

– boravišna taksa u hotelima

 

*** OBAVEZNO PROVJERITI DATUM VAŽENJA PASOŠA – MINIMALNO 90 DANA OD DANA POVRATKA IZ EU

1

Dan 1

SARAJEVO – BRISEL Okupljanje putnika na aerodromu Sarajevo u 18:30, te let na relaciji Sarajevo – Brisel u 20:10, avio kompanija TUI Fly. Planirano vrijeme slijetanja na aerodrom Charleroi je u 22:45. Transfer do hotela i smjestaj u isti Noćenje.
2

Dan 2

BRISEL – ANTWERPEN – BRISEL Nakon doručka, slobodno vrijeme ili fakultativno pješačko razgledanje grada Brisela: Razgled cemo poceti, odlaskom gradskim prevozom do ATOMA – simbola grada Brisela, nakon cega se vracamo u ventar grada, takodjer gradskim prevozom i obilazimo znamenitosti koje su smjestene u centru grada. Grand Place, sa brojnim historijskim gradjevinama, Vjecnica, toranj sa statuom Svetog Michaela, Maneken Pis, Parc de Bruxelles i kraljevska palaca, Katedrala Svetog Mihaela i Svetog Gudula. Slobodno vrijeme za samostalno istrazivanje Brisela ili fakultativni izlet u Antwerpen. Polazak u Antwerpen je planiran za 13:00. Do Antwerpena cemo ici vozom, a voznja traje oko 1h. Po dolasku u Antwerpen, slijedi pjesacko razgledanje grada u trajanju od 1h. Nakon cega cete imati slobodno vrijeme. U Antwerpenu cete moci vidjeti slijedeće znamenitosti: Centralna zeljeznička stanica, katedrala, Grote trg, gradska vječnica, crkva Svetog Paula, luka… Povratak u Brisel je planiran oko 19h. Šo dolasku u Brisel, slijedi odlazak u hotel. Noćenje. Cijene Izleta: Brisel – 15 € / Antwerpen – 30 € Ulaznice u objekte od interesa nisu ukljucene u cijenu.
3

Dan 3

BRISEL –BRIŽ – GENT Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti Ili fakultativni Izlet, koji obuhvata posjetu 2 jako lijepa belgijska grada. Odlazak je planiran vozom. Polazak iz hotela u 07:30. Po dolasku u Briž, slijedi zajednicka šetnja gradom. Ovdje cemo moci vidjeti: Bazilika Sv. krvi (Heilig-Bloedbasiliek), Kapela Sv. Vasilija, Trg Burg, Groeninge muzej, Gruuthuse muzej, Markt sa svojim barovima, restoranima i kafićima, muzej čokolade. Po zavrsetku šetnje, slobodno vrijeme, do polaska prema Gentu. Polazak prema Gentu je planiran oko 14h. Cca 40 min treba vozom od Briža do Genta. Po dolasku u Gent, nastavljamo nas izlet, takodjer zajednickom šetnjim, po ovom prelijepom gradu. Znamenitosti koje cemo ovdje vidjeti su: Tri tornja Genta: Sint-Baafskathedraal, Sint-Niklaaskerk i Belfort, Gravensteen markantni srednjovekovni zamak; Design museum, Illusium, Patershol, crvena četvrt ili Rosse Buurt sa ulicom Glazen straatje. Slobodno vrijeme a zatim povratak u Brisel u kasnijim poslijepodnevnim satima. Noćenje. Cijena izleta – 50 € – Ulaznice u objekte od interesa nisu ukljucene u cijenu.
4

Dan 4

BRISEL –SARAJEVO Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti do poalska na relaciji Brisel – Sarajevo je u 17:10. Planirano vrijeme dolaska u Sarajevo je 19:30.