dublin

DUBLIN + BELFAST

25.09.2017. –29.09.2017. 

 4 NOĆI

CIJENA ARANŽMANA:

Cijena za prvih 10 rezervacija – 1199 KM

Cijena kasnije – 1399 KM

 

CIJENA UKLJUČUJE:

 • Avio karta na relacija Sarajevo – Dublin – Sarajevo
 • 4 noćenja u hotelu sa 3* u široj gradskoj jezgri u 1/2 ili 1/3 sobamana bazi odabrane usluge
 • Transfer aerodrom – hotel – aerodrom.
 • Usluge predstavnika agencije, organizatora putovanja
 • Troškove organizacije i rezervacije
 • Aerodromske takse
 • Rucna prtljaga do 10 kg

 

CIJENA ARANZMANA NE UKLJUČUJE:

 • Troškovi ishodovanja vize – (cca. 70 KM)
 • Fakultativni izleti i ulaznice
 • Doplatu za 1/1 (jednokrevetnu sobu) – 350 KM
 • Putnicko zdravstveno osiguranje 10 KM, osobe starije od 60 godina plaćaju 20 KM.
1

Dan 1

SARAJEVO -DABLIN Sastanak putnika na aerodromu Sarajevo, čekiranje karata, pasoške i carinske formalnosti. Let na relaciji Sarajevo Dublin, preko nekih od evropskih gradova u podnevnim satima. Tacno vrijeme leta ce biti naknadno objavljeno. Dolazak u Dablin u vecernjim satima. Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vrijeme. Noćenje.
2

Dan 2

DABLIN Doručak. Odlazak na fakukltativno panoramsko razgledanje grada: ulica i statua O’Konel, Velika igla, statua Džemsa Džojsa, most O’Konel, Triniti koledž, Nacionalna galerija, Nacionalni muzej, statua Moli Maloun, Templ Bar, Gradska vjećnica, Dablinski dvorac, katedrala svetog Patrika, „Christchurch Place”, Ginis pivara, zatim uz rijeku Lifi pored zgrade suda, panorama glavne pošte. Zgrada Carine i najveći evropski park Phoenix. Nastavak južnom stranom: Merrion square, gdje se nalazi kuća pisca Oscara Wilda, danas u vlasništvu America College, nastavak do trga Grafton s mnogobrojnim prodavnicama, pored rodne kuće vojvode od Wellingtona – pobjednika nad Napoleonom kod Waterlooa. Slobodno popodne. Povratak u hotel je individualan. Noćenje.
3

Dan 3

DABLIN Doručak. Fakultativni izlet za dvorac Malahid i grobnicu Njugrejndž. Dvorac Malahid je jedan od najstarijih dvoraca sa bogatom istorijom. Duže od 800 godina je bio u posjedu porodice Talbot. Položaj dvorca, budući da se nalazi u blizini primorskog gradića Malahida, a na preko 250 hektara zelene površine, čini ga jednom od nezaobilanih atrakcija Irske. Njugrejndž je megalitna grobnica koja datira iz 3200 godine p.n.e, a za koju se veruje da je jedna od najstarijih očuvanih na svijetu. Cijeli kompleks zauzima površinu od preko jednog hektara, a 19 metara duga staza vodi u njegovu unutrašnju odaju sagrađenu u obliku krsta. Procenjuje se da
4

Dan 4

DABLIN Doručak. Slobodno vrijeme za vlastito istraživanje grada, shopping ili prijava na cjelodnevni fakultativni izlet do Belfasta glavnog grada Sjeverne Irske: vožnja u trajanju cca 2sata, po dolasku panoramska vožnja zapadnim Belfastom, gdje se nalazi “zid mira”. Nakon šetnje centrom, vožnja do istočnog Belfasta gdje je izgrađen RMS Titanic. U povratku, posjeta jednom od najvažnijih prahistorijskih arheoloških lokaliteta u Europi pod UNESCO zaštitom –megalitska grobnica Newgrange izgrađena 3200 g. p.n.e. Povratak u Dublin do cca 19.00 sati. Noćenje..
5

Dan 5

DABLIN-DUBROVNIK-SARAJEVO Doručak i transfer na aerodrom. Let na relaciji Dublin – Sarajevo. Dolazak u Sarajevo u poslijepodnevnim satima.