dvorci bavarske1

DVORCI BAVARSKE   

POLAZAK: 20.03.2019.                                               POVRATAK: 24.03.2019.

PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN Srijeda 20.03.2019 BiH-HR-SLO                                                                          

Polazak grupe u 18:00 sati ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu a iz Tuzle u 21.00 h sa glavne autobuske stanice u Tuzli. Noćna vožnja preko Zagreba, Ljubljane i Jesenica prema Salzburgu sa pauzama po potrebi grupe.

2.DAN Četvrtak 21.03.2019 SALZBURG – MINHEN                                                       

Dolazak u jutarnjim satima u jedan od najljepših austrijskih gradova Salzburg. Po dolasku obilazak grada u pratnji vodiča : Katedrala, Glokenšpil, Nadbiskupska palata, Mocartova kuća, Getraidegase, Mirabel dvorac i vrt (bez ulaznica)…. Slobodno vrijeme do nastavka putovanja prema Minhenu. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor i individualne aktivnosti. Noćenje.

3.DAN Petak 22.03.2019 MINHEN – DVORAC NYMPFENBURG                                         

Doručak. Nakon doručka odlazak u panoramski obilazak Minhena sa posjetom dvorcu Nympfenburg – ljetnoj rezidenciji dinastije Vitelsbach, kraljevska rezidencija, Nacionalna opera i pozorište, galerija nove i stare Pinakoteke, glavni trg Marienplatz sa starom i novom zgradom opšine i čuvenim zvonom Glokenšpil, Frauenkirche, Peterskirche i najpoznatija pivnica Hofbrau haus…..Nakon obilaska slobodno vrijeme za šetnju i odmor. Povratak u hotel. U večernjim satima nudimo mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska na večeru u jednu od najpoznatijih pivnica. Noćenje.

 1. DAN Subota 23.03.2019 MINHEN – DVORCI NEUSCHWANSTEIN, LINDERHOF

Doručak. Nakon doručka, odlazak do dvorca Nojšvanštajn, koji je podignut na nepristupačnoj stijeni u stilu staronjemačkih viteških zamkova. Inspirisao je Volta Diznija na izradu prepoznatljive scene za brojne crtane filmove. Nastavak putovanja do gradića Fisen, koji se nalazi na najvišoj tački u Bavarskoj (808m nadmorske visine). Nakon obilaska, nastavak putovanja do dvorca Linderhof, palate bavarskog kralja Ludviga II. Prvobitno je izgrađen za potrebe lova a za Ludvigovog oca Maksimilijana II, kasnije ga je Ludvig II preuredio, u skladu sa svojim ukusom za ekscentričnost i pozlatio njegove odaje. Povratak u Minhen u večernjim satima. Noćenje.

 1. DAN Nedjelja 24.03.2019 MINHEN – DVORAC HERRENCHIEMSEE

Doručak. Nakon doručka odjavljujemo se iz hotela, te polazimo prema najvećem Bavarskom jezeru Chiemsee. Po dolasku vožnja brodom do ostrva na kojem se nalazi prelijepi dvorac Herrenchiemsee. Obilazak dvorca, koji je podignut posljednji, u rokoko stilu, po uzoru na Versaj. Nakon obilaska povratak brodom sa ostrva. U poslijepodnevnim satima polazak prema Tuzli. Vožnja kroz Austriju, Sloveniju i Hrvatsku prema Tuzli. Kraj usluge.

CIJENA ARANŽMANA : 389,00 KM

Program rađen na bazi 45 uplata/putnika

ARANŽMAN UKLJUČUJE:

 • Prijevoz modernim turističkim autobusom (TV/DVD, WC, caffe-bar, klima);
 • Smještaj u Minhenu (3 noćenja sa doručkom ) u hotelu sa 3*  u 1/2 i 1/2+ 1 sobama.
 • Posjete i obilaske prema programu
 • Vodičku službu i cjelokupnu organizaciju putovanja.
 • PDV

ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:

 • Putničko zdravstveno osiguranje 10,00 KM;
 • Troškovi rezervacija, ulaznica i prevoza za dvorce Linderhof, Nojšvajnštajn i Herenkimze – 60 eura (obavezna najava prilikom rezervacije putovanja)
 • Vožnju brodom do zamka Herenchimze (povratna karta koja se plaća na licu mjesta) cca 7 – 10 eura
 • Fakultativne izlete i ulaznice
 • Popust za djecu do 12 godina 20%.
 • Dodatno sjedište u autobusu 100,00 KM
 • Doplata za jednokrevetnu sobu 140,00 KM

 

NAPOMENA: Za realizaciju fakultativnih izleta potrebno je minimalno 25 prijavljenih putnika

NAPOMENA: Cijena aranžmana je kalkulisana na bazi 45 putnika. Ukoliko bude manje prijavljenih možemo realizovati putovanje uz prethodni dogovor sa putnicima o korekciji cijene. Ukoliko dodje do otkazivanja putovanja dužni smo obavjestiti sve putnike koji su izvršili rezervaciju 7 dana prije polaska na putovanje.

REZERVACIJA PUTOVANJA: Prilikom rezervacije putovanja potrebno je dostaviti kopiju pasoša te uplatiti avans u iznosu od 30% od ukupne cijene aranžmana.

UPOZORENJE: Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Svaki putnik je dužan samostalno provjeriti važnost svojih dokumenata i provjeriti zakonske regulative oko ulaska u države koje su u programu putovanja. Svi putnici su duzni imati validnu policu putničkog zdravstvenog osiguranja.

NAČIN PLAĆANJA: Nudimo mogućnost plaćanja aranžmana u ratama. Prva rata u mjesecu decembru, druga rata u januaru, treća rata u februaru, četvrta rata u martu do polaska na putovanje.

Uz ovo putovanje vrijede opšti uslovi putovanja TA