dvorci bavarske

SPECIJALNA PONUDA! NOVA 2018. GODINA! 
DVORCI BAVARSKE
29.12.2017-03.01.2018. / BUS

Dvorci Bavarske  – Takozvana „Romantična ruta“ kao najznačajnija trgovačka ruta kroz Bavarsku, dugi niz godina donosila je prosperitet i bogatstvo, pa je za njenu zaštitu izgrađen veliki broj dvoraca i utvrđenja. Najpoznatije od njih sagradio je niko drugi do kralj Ludwig II i to dvorac Neuschwanstein, dvorac Linderhof i dvorac Herrenchiemsee, te su danas oni najposjećeniji od strane turista iz cijelog svijeta. Iskoristite ovu priliku da dočekatu Novu godinu u jednoj od poznatih pivnica Minhena!

CIJENA:  389,00 KM/osoba  (FM ponuda za rezervacije do 01.11.2017.)*

*Cijena nakon 01.11.2017. iznosi 429,00 KM

 

U cijenu je uključeno:
– Prijevoz modernim autobusom na relaciji Sarajevo-Minhen-Sarajevo,
– 3 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3* Holliday Inn Unteraching u Minehnu (ili sličnom),
– Posjeta Salzburgu,
– Usluge stručnog vodiča tokom putovanja i boravka u Njemačkoj i kompletna organizacija putovanja.

U cijenu nije uključeno:
– Fakultativni izleti (Minhen 15,00 EUR, dvorci Neuschwainstein, Linderhof i Herrenchiemsee  60,00 EUR),
– PZ osiguranje 12,00 KM,
– Vožnja brodićem do zamka Herrenchiemsee (povratna karta) cca 10,00 EUR,
– Doplata za dodatno sjedište u autobusu 100,00 KM,

– Doplata za svako posebno traženo sjedište u autobusu 50,00 KM/sjedište,

– Eventualnu boravišnu taksu koja se plaća na recepciji hotela na licu mjesta,
– Doplata za jednokrevetnu sobu 180,00 KM.

 

Popusti:  Dijete do 12 godina u pratnji dvoje odraslih 50,00 KM.

1

Dan 1

29.12.2017. (PETAK), SARAJEVO – SALZBURG – MINHEN Polazak sa odlaznih perona autobuske stanice Sarajevo u večernjim satima. Vožnja luksuznim autobusom na relaciji Sarajevo – Zagreb – Ljubljana. Noćna vožnja sa usputnim pauzama po potrebi grupe.
2

Dan 2

30.12.2017. (SUBOTA), SALZBURG – MINHEN U jutarnjim satima dolazak u Salzburg. Kraći obilazak grada: Katedrala, Glockenspiel, Mocartplatz, Mocartova kuća, Getraidegase, Nadbiskupska palata, Schloss Mirabell. Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja prema Minhenu. Po dolasku u Minhen smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za individalne aktivnosti. Noćenje.
3

Dan 3

31.12.2017. (NEDJELJA), MINHEN Nakon doručka fakultativni obilazak Minhena koji je kombinacija panoramske vožnje i pješačkog obilaska u pratnji vodiča: Olimpiapark Minhen, Nacionalna opera i pozorište, galerija nove i stare Pinakoteke, Frauenkirche, Marienplatz, zgrade stare i nove opštine (Rathaus), Glockenspiel, pijaca Viktualienmarkt, Peterskirche. Slobodno vrijeme. U dogovoreno vrijeme povratak u hotel. U večernjim satima odlazak na doček Nove godine u centar grada na Marienplatz! Povratak u hotel. Noćenje.
4

Dan 4

01.01.2018.(PONEDJELJAK),DVORAC NEUSCHWAINSTEIN – DVORAC LINDERHOF – MINHEN Doručak. Nakon doručka cjelodnevni fakultativni izlet i posjeta bavarskim dvorcima. Odlazak do dvorca Neuschwainstein koji je podignut na nepristupačnoj litici u stilu staronjemačkih viteških zamkova. Inspirisao je Walta Disneya za izradu prepoznatljive „špice“ za brojne crtane i igrane filmove. Nastavak putovanja do mjesta Fisen koje se nalazi na najvišoj tački Bavarske. Slijedi nastavak putovanja do dvorca Linderhof poznatom romantičnom rutom. Linderhof je izgrađen za potrebe lova Ludwigovog oca Maximilliana II, a kasnije ga je Ludwig preuredio za svoje potrebe i u skladu sa svojim eksentričnim ukusom. Povratak u Minhen u večernjim satima. Noćenje.
5

Dan 5

02.01.2018. (UTORAK), DVORAC HERRENCHIEMSEE – SARAJEVO Nakon doručka check out iz hotela i polazak prema najvećem bavarskom jezeru Chiemsee. Slijedi vožnja brodićem do ostrva na jezero na kojem se nalazi prelijepi dvorac Herrenchiemsee. Ovaj dvorac je podignut među posljednjim, a uzor mu je bio slavni Versaj i rokoko stil. Obilazak dvorca. Povratak brodićem do autobusa. Nastavak vožnje prema BiH sa usputnim pauzama po potrebi grupe.
6

Dan 6

03.01.2018. (SRIJEDA), SARAJEVO Dolazak na odredište u jutarnjim satima.

 

O HOTELU:

Ovaj se hotel nalazi na mirnoj lokaciji u mjestu Unterhaching, iz kojeg je München lako dostupan automobilom ili vozom. U sklopu objekta gostima su na raspolaganju krovna terasa s panoramskim pogledom i moderni wellness sadržaji.

Moderne klimatizirane sobe hotela Holiday Inn München Unterhaching uključuju besplatni bežični pristup internetu i TV s kablovskim i satelitskim programima. Pojedine smještajne jedinice sadrže besplatan mini bar, ogrtače i papuče.

U restoranu Leonardo za doručak se poslužuje bogat švedski stol.

Gosti ujedno mogu koristiti teretanu, saunu i infracrvenu kabinu u hotelu Holiday Inn München. U bistro baru Alex, koji obuhvaća i pivski vrt, moguće je opustiti se uz piće.

Hotel Unterhaching smješten je svega 500 metara od postaje gradske željeznice Taufkirchen, koja uključuje linije do glavne željezničke stanice u Münchenu, udaljene 25 minuta vožnje.

 

 

 

 

 

Putnici na ovom putovanju obavezni su imati biometrijski pasoš sa datumom važenja minimum 3 mjeseca od planiranog dana povratka sa putovanja.

Kalkulacija je rađena na bazi minimum 45 putnika. Sa uplatom akontacije putnik prihvata Opće uslove putovanja.
Agencija zadržava pravo promjene rasporeda fakultativnih posjeta usljed nepredviđenih okolnosti
.