filipini

FILIPINI

AVIO IZ BEOGRADA

15.12.2018- 27.12.2018.

 

Daleke džungle, visoke planine, pješčane obale,tirkizno zeleno more i bezbroj koralnih grebena. Zemlja sa preko stotinu etničkih mješavina i stranih uticaja oblikovanih u jedinstvenu kulturu. Smaragdna polja pirinča, megalopolisi, vulkani i nasmijani stanovnici. Tragovi španske kolonijalne ere, bujne gradske fešte, jedinstvena špansko-filipinska arhitektura, američki uticaj široko rasprostranjenih centara brze hrane. Zemlja toliko puna kontrasta i mješavine uticaja spoljnog svijeta, a opet svoja i jedinstvena. Arhipelag sa preko 7000 magičnih ostrva. Filipini su sve to i još mnogo više! Upoznaj nove ljude iz cijelog svijeta, svoje istomišljenike, i zabavljaj se tokom cijelog putovanja. Učini da ovo bude putovanje za pamćenje!

 

CIJENA: FIRST MINUTE – 2599KM (do 10.07.2018.)

                            REGULARNA CENA – 2999KM

 

 

CIJENA UKLJUČUJE:

 • Avio prevoz kompanije Qatar Airways na relaciji Beograd – Doha – Manila – Doha – Beograd, Manila – Puerto Princesa – Manila SA SVIM TAKSAMA i prtljagom do 23kg
 • Transfere na relaciji aerodrom – hotel – aerodrom, Puerto Princesa – El Nido – Puerto Princesa
 • Smještaj u guest hausima na bazi 11 noćenja sa doručkom (buffet i kontinentalni)
 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije, organizatora putovanja

 

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • Vizu za Filipine (dobija se u Beogradu i potrebno je pribaviti je najmanje15 dana pred put; POSTOJI MOGUĆNOST PRIBAVLJANJA VIZE PREKO AGENCIJE): 50$
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno historijske spomenike
 • Individualne troškove na putovanju
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje koje se može pribaviti u agenciji

 

 

VAŽNE NAPOMENE I KORISNE INFORMACIJE:

 

GDE JEDEM, SPAVAM, TUŠIRAM SE?

 

Leesons Residences, Manila – Hotel sa 3* u centru gradana 5 do 10 minuta hoda od većine glavnih turističkih znamenitosti. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. Svaka soba posjeduje privatno kupatilo, TV, bračni ili dva singl kreveta. U hotelu se nalaze, restoran i bar, a oko hotela nalazi se veliki broj prodavnica, pijaca, kafića i barova.

Chislyk Cottages, El Nido – Kamp na samoj plaži, sa privatnim sobama (bungalow). Svi smještaji su dvokrevetni. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. U kampusu se nalaze bar, restoran, privatna plaža, organizovana noćna druženja itd. Svaka soba posjeduje privatno kupatilo, TV, bračni ili dva singl kreveta. Kako se kamp nalazi u blizini grada, prodavnice, suvenirnice, banke, kafići i barovi su na nekoliko minuta hoda.

KOJE SU MOJE ODGOVORNOSTI?

 

Svaki putnik je odgovoran za sebe i u obavezi je da prati instrukcije lokalnog vodiča i predstavnika agencije, koji je tu da pazi na bezbjednost putnika i da izbjegne bilo koju opasnu situaciju. Pored toga, jedina vaša odgovornost je da uživate i da se što bolje provedete!

 

VIZE

 

Za ulazak na teritoriju Republike Filipini državljanima Srbije potrebne su vize. Potrebno je vizu pribaviti najmanje15 dana pred putovanje u počasnom konzulatu Filipina u Beogradu i košta 50$ u dinarskoj protiv vrijednosti. Za državljane Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije , Crne Gore i Bugarske, važe isti propisi.

 

 

KORISNE INFORMACIJE

 

Voda na Filipinima zvanično je bezbjedna za piće, ali je preporuka koristiti flaširanu vodu.

 

Od lijekova sa sobom ponijeti lijekove za redovnu terapiju ako je imate, probiotik, lijekove za snižavanje temperature, protiv bolova, odnosno lijekove koje generalno nosite sa sobom na putovanje. Ponesite obavezno i kremu za sunčanje i sredstvo protiv komaraca.

 

Preporučujemo zdravstveno osiguranje. Zdravstveno osiguranje možete uzeti u agenciji do 5 dana pred put.

 

Klima na Filipinima je na granici tropsko-savanske i tropsko-monsunske. Veoma topla ljeta sa jako malo padavina i visoka vlažnost vazduha. Prosječna maksimalna dnevna je 29-33C, noćna oko 16-23C. Temperatura može i pasti, tako da sa sobom obavezno ponestite odjeću dugih rukava i nogavica.

Tradicionalna ishrana obuhvata piletinu, govedinu, svinjetinu, pirinač, povrće i voće, a na obali mora i morske plodove i ribu.

 

Ulična hrana je bezbjedna, jeftina, ukusna i dostupna svuda.

 

Filipini su bezbjedna destinacija, ali je preporuka pridržavati se određenih pravila. Ne preporučuje se samostalno kretanje po mraku i noću, u nekim zabačenim dijelovima Manile i ostrva jer se prije svega radi o siromašnim i nerazvijenim područjima. U područijima sa velikom gužvom posebno vodite računa o svojim ličnim stvarima, jer je povećan broj džeparoša. Nikako ne sedajte u auto nepoznate osobe, čak iako se predstavlja kao radnik hotela. Vodite računa kad fotografišete, jer ukoliko želite da uslikate nekoga, morate obavezno pitati.

 

Preporuka je da sa sobom nosite američke dolare, ali i eure možete mijenjati u svim mijenjačnicama i bankama.

 

Bankomati se nalaze svuda, Filipini su rekorder po broju bankomata i plaćanje kreditnim karticama je moguće skoro svuda. O pojedinostima posavjetujte se sa Vašom bankom i obavezno prijavite odlazak u inostranstvo, kako Vam kartice ne bi bile blokirane.

 

Na Filipinima Vam nisu potrebni adapter za utičnice a napon je isti kao i kod nas 220V.

 

 

NAPOMENE:

 • Organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana i fakultativnih izleta u slučaju drastičnih povećanja cijene nafte na svjetskom tržištu ili monetarnih poremećaja na finansijskom tržištu a koji utiču na kalkulativne elemente ovog aranžmana.
 • Vrijeme leta zavisi od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod avio-kompanije, opterećenost aerodroma) koji u proljetnoj sezoni mogu biti otežani.
 • Agencija AUTOPREVOZ-BUS ne odgovara za eventualne promjene u satnici leta.
 • Za ovaj program važe OPSTI USLOVI PUTOVANJA Turističke agencije

 

 

VAŽNO – OBAVEZNO PROČITATI

 

IZVOD IZ OPSTIH USLOVA PUTOVANJA :

ČLAN 4.

“…Datum početka i završetka aranžmana utvrđen programom putovanja ne podrazumjeva cjelodnevni boravak putnika u smještajnom objektu, odnosno, destinaciji. Vrijeme–sat polaska ili dolaska putnika i ulaska putnika u smještajni objekat, uslovljen je procedurama na graničnim prelazima, stanju na putevima, dozvolama nadležnih vlasti, tehničkim i vremenskim uslovima ili višom silom, koje mogu da utiču na vrijeme polijetanja aviona i dr., na koje organizator ne može uticati, te zbog toga navedeni razlozi ne mogu biti osnov prigovora-reklamacije putnika. Prvi i poslednji dan iz programa putovanja su predviđeni za putovanje (a kada je u pitanju drugi vid prijevoza, putovanje može trajati i više dana) i ne podrazumjevaju boravak   u  hotelu   ili  mjestu   opredjeljenja –  već  samo   označavaju kalendarski  dan   početka   i  završetka putovanja, radi čega putnik nema pravo na prigovor-reklamaciju, zbog  večernjeg, noćnog ili ranog jutarnjeg leta,  ulaska   u sobu  u  kasnim   večernjim  časovima,  napuštanja  hotela  u ranim jutarnjim časovima, i slično.

Za avio aranžmane ugovoreno vrijeme početka putovanja je sastanak putnika na aerodromu, koji je najmanje 2 sata ranije, u odnosu na prvo objavljeno vreme polijetanja od strane avio-kompanije. U slučaju pomjeranja navedenog vremena polijetanja aviona, organizator ne snosi nikakvu odgovornost, već se primjenjuju nacionalni i međunarodni propisi iz oblasti avio-saobraćaja. Po pravilu odlazak – dolazak, polijetanje-slijetanje aviona, kod čarter letova je u kasnim večernjim ili ranim jutarnjim satim, i ako je npr. obezbjeđen ugovoreni početni ili završni obrok u vidu tzv. “hladnog obroka”, van ili u smještajnom objektu, smatra se da je program putovanja u cijelosti izvršen.
Usluge turističkog vodiča, turističkog pratioca, lokalnog turističkog vodiča i turističkog animatora ili lokalnog predstavnika organizatora, predviđene programom putovanja, ne podrazumjeva njihovo cjelodnevno i kontinuirano prisustvo, već samo kontakt i neophodnu-nužnu pomoć putniku, po unaprijed utvrđenim terminima periodičnog dežurstva, objavljenih na oglasnoj tabli ili na drugi prikladan način. Instrukcije i uputstva turističkog vodiča, turističkog pratioca ili predstavnika organizatora (posebno u vezi sa vremenom polazaka, prevozom,  smještajem, zakonskim i drugim propisima, i dr.) obavezuju putnika, a nepridržavanje pomenutih instrukcija predstavlja povredu ovih opštih uslova,  i sve eventualne posljedice i štetu u takvom slučaju, snosi putnik u cjelosti.
Usmene i bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru, ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije putnika…

 

1

Dan 1

Subota 15.12.2018. Polijetanje – neka avantura počne Okupljanje putnika na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata pred poletanje. Let za Manilu sa presjedanjem u Dohi. (Let br. QR 0232)
2

Dan 2

Nedjelja 16.12.2018. Biser Orijenta U glavni grad Filipina – Manila, slijećemo u popodnevnim časovima. Odlazimo do smještaja. Poslije odmora krećemo u obilazak bivše španske kolonije: Svjetski trgovinski centar Manila, Centar filma, Međunaroni kongresni centar Filipina, Kokosova palata, Gradski muzej, muzej novca, promenade, Malate katolička crkva. Slobodno vrijeme. Noćenje.
3

Dan 3

Ponedjeljak 17.12.2018. Let u raj Poslije doručka pakujemo stvari i nastavljamo obilazak “Bisera Orijenta”: Rizal park, Puerta Real baste, crkva San Augustin, Gradska kuća, Manila katedrala, Fort Santiago. Vraćamo se u hotel, uzimamo stvari i odlazimo na aerodrom. Let iz Manile na ostrvo Palawan. Slijećemo u Puerto Princesa i transferom nastavljamo do smještaja u gradiću El Nido na sjeveru ostrva. Uživanje. Slobodno vrijeme. Noćenje.
4-10

Dan 4-10

Utorak 18.12.2018. – 25.12.2018. (8 noćenja) Ostrvo stijena i kristalne vode Ostrvo Palawan smješteno u Južnom Kineskom moru, jedno od najljepših ostrva Filipina, sa preko 2000km obale i bezbroj prelijepih plaža. Kako se na ostrvu nalazi veliki broj ugroženih vrsta biljaka i životinja čitavo ostrvo se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Vrijeme uživanja počinje! Bezbroj prelijepih plaža, fenomenalno more, tropska klima, nestvarna priroda, skrivene pećine, rijeke, jezerca, ukusna hrana, zanimljiva historija, dragi, ljubazni i nasmijanih ljudi. Organizovanje fakultetivnih izleta i aktivnosti uz koje ćemo otkriti najskrivenije tajne ovog rajskog ostrva i uživati u ovoj avanturi do posljednjeg trenutka. Noćenje.
11

Dan 11

Srijeda 26.12.2018. Rastanak sa Filipinima Napuštamo El Nido i krećemo do aerodroma u Puerto Princesa. Let za Manilu (Br leta 5J 646). Opraštamo se od ovog tropskog raja u nadi da ćemo se ponovo vratiti.
12

Dan 12

.Četvrtak 27.12.2018. Slijetanje – kraj avanture Let za Beograd sa presjedanjem u Dohi (Br. Leta QR 0231). U jutarnjim časovima stižemo u Beograd, sabiramo utiske i spremamo se za novu egzotičnu avanturu! Kraj programa.