istanbul

ISTANBUL

POLAZAK: 26.02.2019.                                               POVRATAK: 03.03.2019.

PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN (Utorak, 26.02.2019.) BiH-SRB-BG                                                             

Polazak grupe iz Sarajeva ispred Zemaljskog muzeja u 13:00 sati a sa glavne autobuske stanice Tuzla u 16.00h. Vožnja kroz Srbiju, Bugarsku sa pauzama po potrebi grupe.

2.DAN (Srijeda, 27.02.2019.) ISTANBUL    

Dolazak u Istanbul u ranim podnevnim satima. Smještaj u hotel. Kraći odmor te mogućnost fakultativnog odlaska metrom u četvrt Levent gdje ćemo posjetiti Saphir terasu i uživati u prelijepoj panorami Istanbula sa terase koja je visinie 261 metar. Tu ćemo također imati doživljaj 4D prezentacije vožnje u helikopteru iznad Istanbula gdje ćemo se upoznati sa čitavim Istanbulom. Nakon posjete tornju povratak metroom u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3.DAN (Četvrtak, 28.02.2019.) ISTANBUL                                                                 

Doručak. Nakon doručka planiran je obilazak grada panoramski i pjesice: Ejup sultan džamija i Pier Lotti, Sulejmanija, Galata kula, Egipatska pijaca začina, Sultanahmet  (Topkapi, Aja sofija, Plava džamija i hipodrom bez ulaznica). Nakon obilaska slobodno vrijeme za individualne aktivnosti i šoping. Predlažemo fakultativni odlazak na tursku večer u neki od nacionalnih restorana uz muziku uživo i program trbušnih plesačica. Povratak u hotel . Noćenje.

4.DAN (Petak, 01.03.2019.) KRSTARENJE – DOLMABAHČE – ČAMLIDŽA                

Doručak. Planiran je fakultativni odlazak sa vodičem u luku, ukrcaj na brod kada započinje nezaboravno krstarenje Bosforom. Uživanje u  Zlatnom Rogu – najljepšem dijelu Istanbula, Galata mostu i Galata kuli, džamiji Selimiji, Dolmabahče dvorcu – posljednjem  sjedištu sultana, Bešiktašu, Ortakoj kvartu, Rumeli hisaru (čuvena bizantijska tvrđava), Jedi kulama (sedam kula)…. Nakon toga planirana je posjeta vidikovcu Čamlidža. Time ćete zaokružiti svoje putovanje uz nezaboravnu panoramu Istanbula – grada na dva kontinenta o kojem su maštali mnogi vladari, te Bosforski most i most Sultan Mehmed Fatiha II.  Slobodno vrijeme. Povratak u hotel.  Noćenje.

5.DAN (Subota, 02.03.2019.) ISTANBUL-BiH                                                           

Doručak. Odjava iz hotela. Nudimo mogućnost fakultativne posjete muzeju Panorama 1453. Nakon posjete muzeju panorama vožnju nastavljamo do najvećeg shopping centara (Forum). Uživajte u neizostavnom shoppingu i atrakcijama koje ovaj centar nudi. Nakon toga je planiran sastanak grupe i polazak prema Edirnama. Dolazak u Edirne te obilazak grada u pratnji vodiča. Slobodno vrijeme za odmor i individualne aktivnosti. Sastanak grupe te polazak za BiH u pravcu Sofija – Niš – Beograd uz pauze prema potrebi grupe.

6.DAN (Nedjelja, 03.03.2019.) BiH                                                                                

Nastavak putovanja za BiH. Planiran dolazak u BiH u podnevnim satima. Kraj programa.

CIJENA ARANŽMANA: 269,00 KM

ARANŽMAN UKLJUČUJE:

– Prijevoz modernism turističkim autobusom (TV/DVD, WC, caffe-bar, klima);

– Smještaj u hotelu sa 3* (u starom dijelu Laleli  ili  Aksaray) na bazi 3 noćenja sa doručkom (1/2 i 1/3 sobe);

– Posjete prema programu

– Vodičku službu i cjelokupnu organizaciju putovanja.

 

ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:

– Putničko zdravstveno osiguranje (12,00 KM po osobi, za osobe starije od 60 godina 24,00 KM);

– Obavezan obilazak Istanbula u pratnji lokalnog vodiča 10 Eura (Bez ulaznica)

– Krstarenje Bosforom + Čamlidža 15 Eura

– Palača Topkapi 12 Eura

– Posjeta Dvorcu Dolmabahče 15 Eura

– Tursko veče u restoranu sa večerom 30 Eura

– Posjeta Safir tornju sa 4D prezentacijom vožnje helikopterom iznad Istanbula 13 Eura

– Muzej Panorama 7 Eura

– Popust za djecu do 12 godina 10%.

– Dodatno sjedište u autobusu 100,00 KM

– Doplata za jednokrevetnu sobu 120,00 KM

 

NAPOMENA: Za realizaciju fakultativnih izleta potrebno je minimalno 25 prijavljenih putnika

NAPOMENA: Cijena aranžmana je kalkulisana na bazi 30 putnika. Ukoliko bude manje prijavljenih možemo realizovati putovanje uz prethodni dogovor sa klijentima o korekciji cijene. Ukoliko dodje do otkazivanja putovanja dužni smo obavjestiti sve klijente koji su izvršili rezervaciju 7 dana prije polaska na putovanje.

REZERVACIJA PUTOVANJA: Prilikom rezervacije putovanja potrebno je dostaviti kopiju pasoša te uplatiti avans u iznosu od 30% od ukupne cijene aranžmana.

UPOZORENJE: Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Svaki putnik je dužan samostalno provjeriti važnost svojih dokumenata i provjeriti zakonske regulative oko ulaska u države koje su u programu putovanja. Za ulazak u republiku Tursku pasoš mora važiti minimalno 150 dana od dana polaska na putovanje. Svi putnici su duzni imati validnu policu putničkog zdravstvenog osiguranja.

NAČIN PLAĆANJA: Nudimo mogućnost plaćanja aranžmana u ratama. Prva rata u Decembru, druga rata u Januaru, treća rata u Februaru do polaska na putovanje. Uz ovo putovanje vrijede opšti uslovi putovanja TA