istanbul

DIREKTNI LETOVI SARAJEVO-ISTANBUL-SARAJEVO AVIO KOMPANIJE ATLAS GLOBAL!

POLAZAK UTORKOM, POVRATAK SUBOTOM!

 

Provedite nezaboravan odmor u gradu koji spaja Evropu i Aziju!! Upoznajte sav raskoš i bogatstvo jednog od najvećih kulturnih i poslovnih centara na svijetu! Osjetite draž nezaobilaznog istanbulskog shoppinga.

ISTANBUL… Grad smješten na dva kontinenta, grad okružen morem sa tri strane, vrata Orijenta, spoj Istoka i Zapada – samo su neki od najčešće korištenih opisa za 15-milionski grad Istanbul.

Ovaj grad kojeg su u prošlosti zvali još i Konstantinopol više od 1500 godina bio je centar Rimskog, Bizantskog i Osmanskog carstva. Upravo zbog značaja koji je od svog postanka imao, grad je uvijek bio stjecište brojnih umjetnika, muzičara, trgovaca, a u posljednje vrijeme i mnogobrojnih turista. Svi oni dolazili su u Istanbul otkriti čaroliju hiljadugodišnjih ulica, šarenih bazara i veličanstvenih džamija.

Samo za Vas u Istanbulu smo izabrali provjerene hotele smještene u staroj jezgri grada nedaleko od čuvene Kapali čaršije, Sultan Ahmetova džamije i Aya Sofije.

ZAŠTO IĆI U ISTANBUL?

 

  • Istanbul je jedan od najpoznatijih gradova na svijetu. Jedini grad na dva kontinenta. Provozajte se prvim transkontinentalnim metroom iz Evrope u Aziju za svega 4 minute!
  • 600 godina prijestonica dva velika carstva.
  • Građevine iz prošlosti na čelu sa crkvom/džamijom/muzejem Aya Sofija, s velikim džamijama – Sulejmanija, Plava džamija, te sa sultanskim palatama – Topkapi Saraj i Dolmabahče
  • Istanbul je mjesto gdje se sreću dvije civilizacije Istok i Zapad.
  • Bosfor je “morski prolaz” koji povezuje Crno more s Mramornim morem. Bosfor se nalazi između Balkanskog poluotoka i Male Azije, razdvaja Evropu od Azije. Zajedno s Dardanelima spaja Crno more sa Sredozemnim morem. Oba “morska prolaza” predstavljaju morski put od međunarodnog značaja.
  • Istanbul je centar trgovine, naročito Kapali čaršija, koja privlači veliki broj turista iz cijelog svijeta, ali zadnjih godina i niz novih velikih trgovačkih centara

 

HOTEL NANDA http://www.hotelnanda.com.tr/

 

LOKACIJA: Hotel je smješten u oblasti Laleli, u samom centru starog dijela Istanbula, u neposrednoj blizini čuvene Kapali čaršije, Plave džamije i palate Topkapi. Od aerodroma Ataturk koji je od hotela udaljen 15km do hotela može se doći taksijem (cca 15.00 EUR) ili metroom uz predsjedanje na tramvaj na stanici Zeytinburnu. Nedaleko od hotela nalazi se tramvajska stanica Laleli Univerisitesi.

Adresa: Koska Cad. Sehnameci Sok. No:14 Laleli, Fatih, 84100 Istanbul

SADRŽAJ: Recepcija 24h, restoran, bar, sauna, spa centar hamam, besplatni WiFi internet.

SMJEŠTAJ: Hotel raspolaže sa 54 moderno uređene jednokrevetne, dvokrevetne i trokrevetne sobe. Dvokrevetne klimatizovane sobe sa zajedničkim ležajem ili dva odvojena ležaja površine 20m2 sadrže SAT/TV, sef, telefon, grijanje, mini bar i vlastito kupatilo (toalet, tuš, fen za kosu i besplatne toaletne potrepštine).

USLUGA: Noćenje sa doručkom (švedski sto).

 

Polazak iz Sarajeva utorkom u 11.35h, sa dolaskom u Istanbul u 14.30h. Povratak iz Istanbula subotom u 15.35h, sa dolaskom u Sarajevo u 16.35h.

 

CIJENA: 499,00 KM/osoba

 

U cijenu je uključeno:

–  avio karta na ekonomskoj klasi Sarajevo-Istanbul-Sarajevo (aerodrom Ataturk) sa prtljagom od 30kg,

  • sve aerodromske takse,
  • smještaj u hotelu Nanda u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi na bazi 4 noćenja sa doručkom

 

U cijenu nije uključeno:

-pz osiguranje 10,00 KM

  • transfer aerodrom-hotel-aerodrom cca 15-20,00 EUR/jedan pravac
  • individualni troškovi tokom boravka

  *CIJENA VAŽI ZA POLASKE U PERIODU SEPTEMBAR-DECEMBAR 2017.

* BROJ MJESTA NA SVAKOM POLASKU JE OGRANIČEN!