krakow ng

SPECIJALNA PONUDA! NOVA 2018. GODINA! 
KRAKOW
29.12.2017-03.01.2018. / BUS

Krakow – Bivši poljski glavni grad zadržao je do danas najviše historijskih spomenika u svojoj zemlji. Gotička katedrala iz 14.st., dvorac u kojem su stolovali poljski kraljevi, Stari grad sačuvan prema srednjevjekovnom uličnom planu, Glavni trg, crkva sv. Marije i zdanja Jagiellonskog univerziteta među najstarijima su u Evropi – svi se nalaze na UNESCO popisu. Svake godine ovaj grad posjeti između tri i četiri miliona turista, a poseban duh daje mu i preko 100.000 studenata Jagielonskog univerziteta. Prekrasna atmosfera ovog grada i vrhunska zabava u brojnim klubovima garant su dobrog provoda za Novu godinu!

 

CIJENA:  355,00 KM/osoba  (FM ponuda za rezervacije do 01.11.2017.)*

*Cijena nakon 01.11.2017. iznosi 385,00 KM

 

U cijenu je uključeno:
– Prijevoz modernim autobusom na relaciji Sarajevo-Krakow-Sarajevo,
– 3 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3* Classic u Krakowu (ili sličnom),
– Usluge stručnog vodiča tokom putovanja i boravka u Poljskoj i kompletna organizacija putovanja.

 

U cijenu nije uključeno:
– Fakultativni izleti i ulaznice za muzeje, diskoteke i sl,
– PZ osiguranje 12,00 KM,
– Doplata za dodatno sjedište u autobusu 120,00 KM,
– Doplata za svako posebno traženo sjedište u autobusu 50,00 KM/sjedište,
– Doplata za 1/1 sobu 170,00 KM.

 

 

 

Popusti:  Dijete do 12 godina u pratnji dvoje odraslih 50,00 KM.

1

Dan 1

29.12.2017. (PETAK), BiH – KRAKOW Okupljanje putnika na dolaznim peronima Autobuske stanice u Sarajevu. Polazak iz Sarajeva u večernjim satima i vožnja preko Mađarske i Slovačke prema Krakowu. Noćna vožnja.
2

Dan 2

30.12.2017. (SUBOTA), KRAKOW Dolazak u Krakow u podnevnim satima. Smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora slijedi polazak na fakultativno razgledanje grada: Brdo Vavel sa srednjovjekovnim kraljevskim dvorcem i katedralom, Barbakan, ostatke starih gradskih zidina (cvijetna vrata), Jagielonski univerzitet. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.
3

Dan 3

31.12.2017. (NEDJELJA), KRAKOW – AUŠVIC – KRAKOW Nakon doručka slijedi fakultativni odlazak u Aušvic, koncentracioni logor iz ll Svjetskog rata koji se nalazi na UNESCO listi zaštićene svjetske baštine. Obilazak i drugog dijela koncentracionog logora Birkenau u kojem je sniman film „Šindlerova lista“. U poslijepodnevnim satima povratak u Krakow. Slobodno vrijeme. Zajednički odlazak na Glavni trg na doček Nove godine! Povratak u hotel. Noćenje.
4

Dan 4

01.01.2018. (PONEDJELJAK), KRAKOW – WIELIZCKA – KRAKOW Nakon kasnog doručka fakultativni obilazak rudnika soli Wielizcka (Velićka) koji je star preko 700 godina i koji je još jedna znamenitost pod zaštitom UNESCO-a. Obilazak rudnika soli uz spuštanje na dubinu od 135 metara i obilazak predivnog jezera i plesne dvorane, te kraljevske kapele napravljene od soli. Povratak u Krakow. Slobodno vrijeme. Noćenje.
5

Dan 5

02.01.2018. (UTORAK), BiH Doručak. Check out iz hotela. Polazak prema BiH. Vožnja preko Slovačke i Mađarske uz usputne pauze po potrebi grupe.
6

Dan 6

03.01.2018. (SRIJEDA), BiH Dolazak u Sarajevo u jutarnjim satima.

O HOTELU:

Hotel Classic nalazi se na 5 minuta hoda od Glavnog trga u Krakovu, u neposrednoj blizini parka Planty. Hotel nudi prostrane i klimatizirane sobe s besplatnim žičnim pristupom internetu i TV-om sa satelitskim programima.

Ujutro gosti mogu uživati u raznovrsnom bife doručku u hotelskom restoranu, u kojem se poslužuju jela poljske kuhinje. Gosti se mogu opustiti i uz piće u baru.

Sve sobe hotela Classic su svijetle i klasično namještene. Sve sadrže radni prostor i modernu kupaonicu sa sušilom za kosu.

Hotel Classic udaljen je svega 800 metara od prekrasnog kraljevskog dvorca Wawel. Željeznički kolodvor Kraków Główny nalazi se na samo 10 minuta hoda od hotela.

 

 

 

 

 

Putnici na ovom putovanju obavezni su imati biometrijski pasoš sa datumom važenja minimum 3 mjeseca od planiranog dana povratka sa putovanja.
Kalkulacija je rađena na bazi minimum 45 putnika.
Sa uplatom akontacije putnik prihvata Opće uslove putovanja.
Agencija zadržava pravo promjene rasporeda fakultativnih posjeta usljed nepredviđenih okolnosti.