Pamukkale10

L I K I J A – Kružna tura!
ANTALYA MYRA LYKIA DALYAN  KUŠADASI EFES PAMUKKALE
Prevoz: CHARTER LET + BUS!
Datum putovanja: 22 – 29.11.2018.
Cijena aranžmana: 499,00 KM + takse
Smještaj u hotelima 4 i 5*****

CIJENA OSNOVNOG ARANŽMANA: 499,00 KM

Cijena uključuje:
– Transfer visokoturističkim autobusom na relaciji Sarajevo – Zagreb – Sarajevo
– Povratni let iz Zagreba do Antalije i natrag- ekonomska klasa
– Asistenciju na aerodromu
– Transfer od aerodroma Antalija do/od hotela.
– 7x noćenje u hotelima s 4 ili 5* u dvokrevetnoj standard sobi
– 7x doručak samoposlužni bife
– Izleti prema programu u udobnim i klimatizranim autobusima
– Uključene ulaznice i stučno vođenje:
✓ Myra grobnice i crkva Sv. Nikole
✓ Efez
✓ Pamukkale i Hierapolis
✓ Antalija
– Pratioc putovanja
– Jamčevno osiguranje prema propisima

Cijena ne uključuje:
– Aerodromske takse 240,00 KM po osobi
– Doplatu za polupansionsku uslugu u hotelima: 60,00 KM
– Doplatu za jednokrevetnu sobu
– Fakultativne izlete
– Dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom
– Troškove osobne prirode i napojnice
– Piće uz obroke
– Putno osiguranje

Doplate u agenciji:
Aerodromske takse 240,00 KM po osobi
Doplatu za polupansion (večere): 60,00 KM
Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama) 250,00 KM po osobi

Fakultativni izleti doplata na destinaciji:
– Turska večer cca 45 €
– Hamam cca 35 €
– Vožnja brodom po rijeci Dalyan cca 39 €
– Kuća Djevice Marije& selo Sirance s uključenim ručkom cca 55 €,
– Aquarium u Antaliji cca 30€

1

Dan 1

22.11.2018.: Sarajevo – Zenica – Bugojno – Jajce – Zagreb – Charter let za Antaliju Polazak sa dogovorenog mjesta u dogovoreno vrijeme i transfer modernim turističkim autobusom na relaciji Sarajevo – Zenica – Bugojno – Jajce – Zagreb. Let iz Zagreba za Antaliju. Vođa puta je cijelo vrijeme sa grupom, a po dolasku u Antaliju preuzima nas vodič putovanja. Slijedi transfer do hotela i smještaj u hotel na području Kemera ili Beleka. Večera. Slobodno vrijeme. Noćenje.
2

Dan 2

23.11.2018: Myra Doručak u hotelu. Odjava iz hotela i polazak na izlet duž obale kojom se pružaju predivni prizori. Ubrzo stižete u Myru gdje posjećujete grobnice uklesane u stijene, koje su dio fascinantnih znamenitosti Turske. Tu se nalazi i crkva sv. Nikole u kojoj je on pokopan. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti. Transfer do hotela na području Mugle. Smještaj. Večera. Noćenje.
3

Dan 3

Likija Doručak u hotelu. Danas se možete pridružiti fakultativnoj (doplata) vožnji brodom rijekom Dalyan i uživati u njezinom krajoliku. Jedino je brodom moguć dolazak do plaže Iztuzu, koju još zovu i plažom kornjača, na samome kraju lagune. Ovdje ćemo napraviti kraću stanku za kupanje, a potom se vozimo natrag prema obali. U poslijepodnevnim satima nastavljamo prema Kušadasiju, gdje ćemo provesti sljedeće 2 noći te odmarati uz mogućnost kupanja u Egejskom moru.
4

Dan 4

: Efes Doručak u hotelu. Danas posjećujete Efes, antički grad, jedan od najvećih arheoloških lokaliteta na svijetu. Očuvanost ovog istorijskog mjesta je izvanredna. Ovdje ćete vidjeti ostatke javne tržnice, hrama Domitian, Nympheuma, termi, velikog teatra (za 25.000 gledaoca), čudesne aleje Arcadia i Celsusove biblioteke. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
5

Dan 5

Pamukkale Doručak u hotelu. Vožnja kroz predivnu meandarsku dolinu prema Pamukkaleu, što na turskom znači pamučna palača. Snježnobijele terasaste vapnenačke padine travertina koje se naziru u daljini nastale su prelijevanjem mineralne vode i taloženjem minerala. Ovi termalni izvori bili su poznati po svojoj ljekovitosti čak i u antičkom dobu. Nakon dolaska možete se kupati u bazenu sa termalnom vodom koji se nalazi u sklopu hotela u kojem boravimo. Večera. Noćenje u hotelu na području Pamukkale-a.
6

Dan 6

Hierapolis Doručak i polazak prema ostacima impozantnog grada Hierapolisa, koji je najveći procvat doživio u rimsko doba, prostire se iznad snježno bijelih terasa. Zadivit će vas ostaci Kleopatrinog bazena, Apolonovog hrama i teatra. Naše putovanje nastavljamo vožnjom kroz krajolike moćne planine Taurus prema Antaliji. Usput ćete posjetiti i fabriku tepiha po kojima je Turska svjetski poznata. Imat ćete priliku upoznati s cjelokupnim procesom izrade, od sirovine do tehnike tkanja, te vidjet brojne predivne primjerke gotovih tepiha. Dolazak u hotel u večernjim satima. Dva noćenja na području Kemera ili Beleka na bazi polupansiona (doručak + večera).
7

Dan 7

Antalija – vodopad Karpuzkaldiran Doručak. Slopbodan dan ili Između ostalog, vidjet ćete simbol grada, džamiju Yivli Minaret, s izrezbarenim minaretom, luku, ostatke zidina i odlično očuvani stari dio grada. Tijekom obilaska grada imati ćete priliku i za kupnju, osobito nakita i modnih proizvoda od kože. Za kraj dana posjetit ćemo čuveni vodopad Karpuzkaldiran. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
8

Dan 8

Antalija – Zagreb – Sarajevo Doručak u hotelu. U skladu s vremenom odlaska, autobus će Vas dovesti do aerodroma u Antaliji minimalno 3 sata prije leta. Lez iz Antalije za Zagreb. Po dolasku u Zagreb, kraća pauza te povratak prema BiH autobusom sa usputnim odmorima po potrebi grupe.