ljubljana1

3 dana/BUS
HOTEL U CENTRU GRADA!

18-21.01.2019.


PROGRAM PUTOVANJA

 

  1. DAN, PETAK, SARAJEVO – LJUBLJANA

Polazak sa odlaznih perona autobuske stanice u Sarajevu u 05.00h. Vožnja luksuznim autobusom na relaciji Sarajevo – Zenica – Doboj  – Zagreb  – Ljubljana. Dnevna vožnja sa usputnim pauzama po potrebi grupe. Dolazak u Ljubljanu u poslijepodnevnim satima. Smještaj u hotel. Odmor. Nakon kraćeg odmora fakultativni obilazak grada u pratnji vodiča: Kongresni trg, Park Zvezda, Zmajski most, Tromostovlje, spomenik Prešernu, Prešernov trg, katedrala sv.Nikole, Robova fontana. Slobodno vrijeme u centru grada. Predlažemo odlazak na večeru u neki od autentičnih slovenskih restorana u Ljubljani. Povratak u hotel. Noćenje.

 

  1. DAN, SUBOTA, LJUBLJANA – BLED – LJUBLJANA

Doručak. Nakon doručka odlazak do jezera Bled, prekrasne prirodne i turističke oaze svega 55 km od Ljubljane. Po dolasku na Bled predlažemo šetnju uz jezero, uživanje u tradicionalnim krempitama u kafićima i restoranima na jezeru. Eventualno možete  posjetiti Bledski grad (cijena ulaznice cca 9 EUR, plaća se na licu mjesta) ili posjetiti Bledski otok sa crkvom Marijnog Uzvišenja (uz doplatu). Nakon uživanja na Bledu u predvečernjim satima povratak u Ljubljanu. Iskoristite priliku i još se malo prošetajte Ljubljanom, iskušajte lokalne delicije ili uživajte u noćnom provodu ovog grada. Noćenje.

 

  1. DAN, NEDJELJA, LJUBLJANA – ZAGREB – SARAJEVO

Doručak. Nakon doručka odjava iz hotela i polazak prema Zagrebu. Slobodno vrijeme za shopping u Designer Outlet Croatia village centru. U neposrednoj blizini nalazi se i robna kuća IKEA. U dogovoreno vrijeme polazak prema BiH sa usputnim pauzama po potrebi grupe. Dolazak u BiH u kasnim večernjim satima ili jutarnjim satima narednog dana.

 

CIJENA:  229,00 KM/osoba

 

           
U cijenu je uključeno:
– Prijevoz modernim autobusom na relaciji Sarajevo-Ljubljana-Sarajevo,
– 2 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj ili trokrevetnoj sobi u hotelu Urban 4* (ili sličan),

– Usluge stručnog vodiča tokom putovanja i boravka u Sloveniji i kompletna organizacija putovanja.

 

U cijenu nije uključeno:

– Fakultativni izleti (Obilazak Ljubljane 10,00 EUR, Izlet na Bled 20,00 EUR,)

– Ulaznice u muzeje, individualni troškovi,

– PZ osiguranje 6,00 KM,

– Doplata za jednokrevetnu sobu 85,00 KM,
– Boravišna taksa koja se plaća direktno na recepciji hotela (1,50€ – 3,00€ po osobi po noći).
Popusti:  Dijete do 12 godina u pratnji dvoje odraslih 30,00 KM.

 

O HOTELU:

Hotel Urban nalazi se u Ljubljani, na 500 metara od Tromostovja i starogradske jezgre. U sklopu objekta dostupni su bar, recepcija otvorena 24 sata dnevno te besplatni WiFi. Lokacija hotela je savršena u samom centru grada!

Sve klimatizirane sobe sadrže TV ravnog ekrana sa satelitskim programima, a pojedine imaju prostor za sjedenje. Sve sobe obuhvaćaju vlastitu kupaonicu s tušem bez praga i besplatnim kozmetičkim priborom.

Restoran hotela Urban poslužuje raznovrstan buffet doručak, sa bogatim izborom slatkog i slanog programa.