milano

MILANO 8. MART

Termin putovanja: 08.03.-11.03.2018.

FIRST MINUTE CIJENA 229 KM ZA REZERVACIJE DO 15.01.2018

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA 269 KM

 


Cijena programa uključuje:

*Prijevoz autobusom visoke turističke klase

*2 ND u 1/2 i 1/3 (dvokrevetnim i trokrevetnim sobama) u hotelu sa 3 ili 4* u Milanu (okolica).

*Kompletnu organizaciju putovanja uz pratioca putovanja

 

*GRATIS OBILAZAK MILANA

Cijena programa ne uključuje:

*Fakultativni izleti:

*Putničko zdravstveno osiguranje 8 KM, osobe starije od 60 godina plaćaju 16 KM.

*Boravišna taksa 3-5 € po osobi i danu

1

Dan 1

(četvrtak, 08.03.2018.) SARAJEVO Polazak iz Sarajeva ispred Zemaljskog muzeja u ranim večernjim satima. Vožnja u pravcu Zenice, Doboja.. sa usputnim pauzama prema potrebi grupe.
2

Dan 2

(petak, 09.03.2018.) MILANO PANORAMICA Vožnja kroz BiH, Hrvatsku, Sloveniju i dolazak na naše prvo odredište, Milano. Po dolasku u Milano slijedi zajednički obilazak grada u pratnji vodiča: grandiozni zamak Sforca, rezidencija milanskih vojvoda, Via Dante, Pjaca del Dumo gde je raskošna Milanska katedrala – najveća u Italiji poslije crkve sv. Petra u Rimu, čuvena Skala – najuglednija operska kuća u svijetu (1778.), otmjena Galerija Viktora Emanuela sa prvoklasnim restoranima i kafeterijama, trgovačke ulice sa prodavnicma artikala najpoznatijih italijanskih modnih brendova. Vožnja prema hotelu. Check in u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje..
3

Dan 3

(subota, 10.03.2018.) COMO – LAGO MAGGIORE-BOROMEJSKI OTOCI Doručak. Nakon doručka slijedi fakultativni odlazak na cjelodnevni izlet na italijanska jezera Como i Maggiore. Prva stajna tačka biće nam jezero Como. U srednjem vijeku bio je čuven po svojim vještim graditeljima i vajarima-dekoraterima zvanim “komačini”, koji su ustanovili i pronijeli po Evropi prepoznatljivi lombardijski stil gradnje palata i crkava. Od kraja 19. vijeka Komo je renomirano ljetovalište sa luksuznim hotelima, vilama i rezidencijama od kojih su mnoge u posjedu poznatih umjetnika i javnih ličnosti iz cijelog svijeta. Po dolasku, šetnja obalskom promenadom i centrom grada, oko Trga Kavur i impozantne katedrale od bijelog mermera. Polazak prema jezeru Maggiore. Po dolasku ukrcavanje na brod i krstarenje s posjetom prekrasnim, a ne tako poznatim Boromejskim otocima Bella i Dei Pescatori. Isolla Bella je otok – palača iz 1632. god. čiji se vrtovi stepenasto spuštaju 37 metara i imaju čak 10 terasa. Vožnja uzduž jezera. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.
4

Dan 4

(nedjelja/ponedjeljak, 11./12.03.2018.) MILANO Doručak. Check out iz hotela. Polazak prema centru Milana. Slobodno vrijeme za shopping. Sastanak grupe i nastavak putovanja prema Bosni i Hercegovini. Dolazak u BiH u ranim jutarnjim satima.