milano

MILANO (DAN DRŽAVNOSTI)

Termin putovanja: 23.11.-26.11.2018.

PROGRAM PUTOVANJA
1.DAN (petak, 23.11.2018.)  SARAJEVO

Polazak iz Sarajeva ispred Zemaljskog muzeja u ranim večernjim satima. Vožnja u pravcu Zenice, Doboja… sa usputnim pauzama prema potrebi grupe.
2.DAN (subota, 24.11.2018.) MILANO PANORAMICA
Vožnja kroz BiH, Hrvatsku, Sloveniju i dolazak na naše prvo odredište, Milano. Po dolasku u Milano slijedi obilazak grada: grandiozni zamak Sforca, rezidencija milanskih vojvoda, Via Dante, Pjaca del Dumo gdje je raskošna Milanska katedrala – najveća u Italiji poslije crkve sv. Petra u Rimu, čuvena Skala – najuglednija operska kuća u svijetu (1778.), otmjena Galerija Viktora Emanuela sa prvoklasnim restoranima i kafeterijama, trgovačke ulice sa prodavnicma artikala najpoznatijih italijanskih modnih brendova. Prijava u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.
3.DAN MILANO (nedjelja, 25.11.2018.) COMO-LUGANO-MILANO
Doručak. Slijedi fakultativni odlazak na izlet u Švicarsku. Obilazak bajkovitog grada Lugano, koji se nalazi na istoimenom jezeru. Obilazak glavnog gradskog trga Della Riforma, crkve San Roco i Santa Maria Degli Angioli i parka vile Ciani. Slobodno vrijeme za šetnju gradom ili uz jezero Lugano. Nastavak putovanja do elegantnog Koma, smještenog u divnom prirodnom ambijentu, ispod alpskih padina obraslih bujnom vegetacijom. U srednjem vijeku bio je čuven po svojim vještim graditeljima i vajarima-dekoraterima zvanim “komačini”, koji su ustanovili i pronijeli po Europi prepoznatljivi lombardijski stil gradnje palata i crkava. Od kraja 19. stoljeća Komo je renomirano ljetovalište sa luksuznim hotelima, vilama i rezidencijama od kojih su mnoge u posjedu poznatih umjetnika i javnih ličnosti iz cijelog svijeta. Po dolasku, šetnja obalskom promenadom i centrom grada, oko Trga Kavur i impozantne katedrale od bijelog mermera (14-18. vijek). Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.
4.DAN (ponedjeljak, 26.11.2018.) MILANO – PALMANOVA
Doručak. Check out iz hotela. Polazak prema outlet-u Palmanova.U Palmanovi vas očekuje više od 90 dućana poznatih svjetskih brendova poput Adidasa, Calvin Kleina, Calzedonie, Kappe, Pume i mnogih drugih. Slobodno vrijeme za shopping. Natavak putovanja prema Bosni i Hercegovini. Dolazak na odredište u ranim jutarnjim satima narednog dana.

 

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA 289 KM

 

Cijena programa uključuje:
*Prijevoz autobusom visoke turističke klase
*2 noćenja s doručkom u 1/2 i 1/3 (dvokrevetnim i trokrevetnim sobama) u hotelu 3 ili 4* u Milanu (okolica).
*GRATIS OBILAZAK MILANA
*Kompletnu organizaciju putovanja uz pratioca putovanja
Cijena programa ne uključuje:
*Fakultativni izleti: Lugano i Como 35 €
*Putničko zdravstveno osiguranje 8 KM, osobe starije od 60 godina plaćaju 16 KM.
*Boravišna taksa 3 € po osobi i danu(obavezna doplata u agenciji )
*provizija na kartično plaćanje
– Agencija zadržava pravo promjene rasporeda fakultativnih izleta.