munchen

Minhen – Salzburg

POLAZAK: 28.02.2019.                                                POVRATAK: 03.03.2019.

POGRAM PUTOVANJA

1.dan: TUZLA-MÜNCHEN Četvrtak 28.02.2019.

Polazak iz Sarajeva ispred zemaljskog muzeja u 18.00h a iz Tuzle sa Glavne autobuske stanice u 21:00 sati. Vožnja pravcem Tuzla-Orašje-Zagreb-Ljubljana-Jesenice sa pauzama po potrebi. Noćna vožnja.

2.dan: MÜNCHEN Petak 01.03.2019.

Dolazak u Minhen u jutarnjim satima. Po dolasku u Minhen uputit ćemo se u jedan od najvećih shopping centara Olympia-Einkaufszentrum, gdje ćete se moći odmoriti, doručkovati ili kupovati u nekom od 135 trendy shopp-ova. Nakon shoppinga odlazimo u hotel. Smještaj grupe u hotel. Slobodno vrijeme za odmor. U večernjim satima možemo organizovati noćni odlazak u grad (metroom) ili posjetu jednoj od mnogobrojnih gostionica u Bavarskom stilu. Povratak u hotel metroom. Noćenje.

3.dan: DVORAC NYMPHENBURG-OBILAZAK MINHENA Subota 02.03.2019.

Doručak. Nakon doručka slijedi polazak prema dvorcu Nymphenburg, ljetnoj rezidenciji münchenskog dvora. Dvorac-palača, u kojem se rodio kralj Ludwig II., i koji je simbol najveće raskoši i snage tog vremena još u 18. stoljeću bio je poznat u cijeloj Europi po bogato ukrašenim prostorijama u rokoko stilu, paviljonima i velikom parku. Razgledavanje Münchena autobusom i pješice na ruti: Königplatz – muzejska četvrt sa starom i novom pinakotekom – Hofgarten – Prinzregentenstrasse – Ludwigstrasse sa sveučilištem – Maximilianeum – obala rijeke Isar – Marienplatz – Gradska vijećnica – Residenz – katedrala Frauenkirche. Povratak u hotel ili mogućnost slobodnog vremena za individualne aktivnosti na glavnoj trgovačkoj ulici Kaufringerstrasse . U večernjim satima nudimo mogućnost odlaska u centar grada u neku od pivnica. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan: MÜNCHEN –SALZBURG-TUZLA Nedjelja 03.03.2019.

Doručak. Odjavljujemo se iz hotela. Polazak za Salzburg. Vožnja u trajanju od cca 2 sata do Salzburga. Po dolasku u Salzburg slijedi razgledavnje središta grada u pratnji vodiča na ruti: katedrala – biskupska rezidencija – Mozartov trg – ulice Getreide i Juden – park Mirabell. Slobodno vrijeme za odmor i kupovinu Mozart kugli. Polazak za BiH. Vožnja preko Villacha, Ljubljane i Zagreba do Tuzle. Dolazak u Tuzlu u kasnim noćnim satima. KRAJ USLUGE.

CIJENA ARANŽMANA : 289,00 KM

(Cijena kalkulisana na bazi 40 putnika)

U cijenu aranžmana je uračunato:

-prijevoz autobusima visoke turističke klase

-Dva noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Minhenu

-usluge vodiča tokom putovanja

-naša organizacija.

-Takse za ulaz u sve navedene gradove u programu putovanja

-Posjeta Salzburgu

-PDV

 

U cijenu aranžmana nije uračunato:                                                                                                       

-Troškovi putničkog zdravstvenog osiguranja 10 KM po osobi

-Obilazak Minhena  10 Eura po osobi

-Ulaznica za dvorac Nymphenburg  15 Eura po osobi

-Večera u nekoj od pivnica uz muziku 25 Eura po osobi

-Doplata za jednokrevetnu sobu  80,00 KM

-Doplata za dodatno sjedište 80,00 KM

-Posebne želje putnika

 

Popust za djecu do 12 godina iznosi 30,00 KM.

NAPOMENA: Za realizaciju fakultativnih izleta potrebno je minimalno 25 prijavljenih putnika. Organizator izleta zadržava pravo izmjene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom.

NAPOMENA: Cijena aranžmana je kalkulisana na bazi 40 osoba. Ukoliko bude manje prijavljenih putnika možemo realizovati putovanje uz prethodni dogovor sa stranakama o korekciji cijene. Ukoliko dodje do otkazivanja putovanja dužni smo obavjestiti sve klijente koji su izvršili rezervaciju 7 dana prije polaska na putovanje.

UPOZORENJE: Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Svaki putnik je dužan samostalno provjeriti važnost svojih dokumenata i provjeriti zakonske regulative oko ulaska u države koje su u programu putovanja. Svi putnici su duzni imati validnu policu putničkog zdravstvenog osiguranja.

NAČIN PLAĆANJA: Nudimo mogućnost plaćanja aranžmana u ratama. Prva rata u mjesecu Decembru,  druga rata u Januaru, treća rata u  Februaru

Uz ovo putovanje vrijede opšti uslovi putovanja TA