napulj

 SPECIJALNA PONUDA! NOVA 2018. GODINA! 
NAPULJ
29.12.2017-03.01.2018. / BUS


Napulj – treći po veličini u Italiji sa oko 1 milijun, a u širem području čak 4,2 milijuna stanovnika i glavni grad pokrajine Campagna. Napulj inače zovu grad sunca i grad svijetlosti, i rodni je grad Berninija,a historijsko jezgro grada je pod zaštitom UNESCO-a.  Pored službenog 
talijanskog jezika u gradu se govori i tradicionalni napolitanski jezik. Prošetajte sa nama starim jezgrom: Castel Nuovo, Galerija Umberto I, Palazzo Reale, piazza del Plebiscito, Basilica Reale Pontificia San Francesko. Uz to posjetite istorijski poznate Pompeje i romantični Sorrento. Jedno sasvim novo iskustvo za sve ljubitelje Italije, osjetite jedinstveni duh Italijanskog juga u ovom nezaboravnom gradu i regiji, i dočekajte Novu godinu u ovom nezaboravnom gradu!

CIJENA:  459,00 KM/osoba  (FM ponuda za rezervacije do 01.11.2017.)*

*Cijena nakon 01.11.2017. iznosi 489,00 KM

 

U cijenu je uključeno:
– Prijevoz modernim autobusom na relaciji Sarajevo-Napulj-Sarajevo,
– 3 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 4*  Starhotel Terminus u Napulju, (ili sličnom),
– Ulazne takse u gradove u Italiji,

– Usluge stručnog vodiča tokom putovanja i boravka u Italiji i kompletna organizacija putovanja.

 

U cijenu nije uključeno:
– Fakultativni izleti (Napulj 15,00 EUR, Pompei 40,00 EUR, Sorrento 25,00 EUR),
– PZ osiguranje 12,00 KM,
– Doplata za dodatno sjedište u autobusu 150,00 KM,
– Doplata za svako posebno traženo sjedište u autobusu 50,00 KM/sjedište,
– Boravišnu taksu koja se plaća na recepciji hotela na licu mjesta (2,00-5,00 EUR po osobi po noći),
– Doplata za jednokrevetnu sobu 200,00 KM.

 

Popusti:  Dijete do 12 godina u pratnji dvoje odraslih 80,00 KM

1

Dan 1

29.12.2017. (PETAK), SARAJEVO – LJUBLJANA – VERONA Polazak sa odredišta u u poslijepodnevnim satima. Vožnja luksuznim autobusom na relaciji Sarajevo – Zenica – Doboj – Zagreb – Ljubljana. Noćna vožnja sa usputnim pauzama po potrebi grupe.
2

Dan 2

30.12.2017. (SUBOTA), NAPULJ Dolazak u Napulj u poslijepodnevnim satima. Smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora razgledanje grada u pratnji vodiča: Kraljevska palata, gradska kuća, srednjevekovni zamak Nuovo, piazza Plebisito, teatro San Carlo, Castel dell’Ovo, galerija Umberto I, Nacionalni areheološki muzej, ulica Umberta I. Slobodno vrijeme. Predlažemo odlazak na večeru u neku od tradicionalnih picerija i restorana u gradu. U dogovoreno vrijeme povratak u hotel. Noćenje.
3

Dan 3

31.12.2017. (NEDJELJA), NAPULJ – POMPEI – NAPULJ Doručak. Fakultativni izlet do Pompeje. Po dolasku na Pompeje slijedi obilazak jednog od najčuvenijih arheoloških nalazišta uz objašnjenja vašeg vodiča. Grad Pompeja je potpuno uništen u erupciji vulkana Vezuv 79.g.n.e., građevine su ostale skoro savršeno sačuvane jer je grad bio zatrpan slojem pepela i vulkanske lave oko 1600 godina prije nego što je otkriven. Budući da je erupcija zatekla sve građane Pompeja (cca 20.000 stanovnika), do danas su nam ostale vidljive naznake kako se živjelo prije skoro 2000 godina. Iskopan je veliki dio građevina pa se prilikom posjete mogu videti kuće, fontane, forumi, pozorišta, kupatila. Poslije obilaska Pompeja povratak u hotel u Napulj. Uvečer zajednički odlazak na doček Nove godine! Povratak u hotel. Noćenje.
4

Dan 4

01.01.2018. (PONEDJELJAK), NAPULJ – SORRENTO – NAPULJ Nakon doručka slobodno vrijeme. Fakultativni izlet do Sorrenta u popodnevnim časovima. Vožnja autobusom oko sat vremena. Po dolasku slijedi razgledanje Sorrenta : Corso Italia, piazza Taso, piazza Lauro, gradska katedrala, shopping zona. U Sorrentu predlažemo večeru u nekom od restorana u užem centru grada, gdje možete uživati u lokalnim specijalitetima i specifičnoj atmosferi ovoga grada. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.
5

Dan 5

02.01.2018. (UTORAK), NAPULJ – SARAJEVO Nakon doručka check out iz hotela i vožnja prema BiH. Zaustavljanje u jednoj od shopping zona u Italiji cca 2h. Nastavak vožnje prema BiH sa usputnim pauzama po potrebi grupe.
6

Dan 6

03.01.2018. (SRIJEDA), SARAJEVO Dolazak na odredište u jutarnjim/podnevnim satima.

O HOTELU:

Objekt Starhotels Terminus smješten je pokraj željezničkog kolodvora Napoli Centrale i 15 minuta hoda od katedrale u Napulju. Na raspolaganju je panoramska krovna terasa koja pruža pogled na vulkan Vezuv i more.

Funkcionalne sobe imaju svijetli drveni namještaj i pod s mekim tepihom. Također sadrže mini bar i TV sa satelitskim programima, a pojedine uključuju besplatni WiFi. Kupaonice su opremljene sušilom za kosu i kozmetičkim priborom.

Predvorje hotela Terminus uređeno je u opuštajućim pješčanim tonovima. Sala za fitness u okviru objekta otvorena je 24 sata dnevno.

 

 

 

Putnici na ovom putovanju obavezni su imati biometrijski pasoš sa datumom važenja minimum 3 mjeseca od planiranog dana povratka sa putovanja.

Kalkulacija je rađena na bazi minimum 45 putnika.
Sa uplatom akontacije putnik prihvata Opće uslove putovanja.
Agencija zadržava pravo promjene rasporeda fakultativnih posjeta usljed nepredviđenih okolnosti.