22_9_2015_oktoberfest

Minhen – glavni grad Bavarske je treći po veličini grad Njemačke te jedan od glavnih gospodarskih, prometnih i kulturnih sjedišta države. Poznat po dobrom i ugodnom životu, FC Bayernu, kobasicama i pivama te interesantnim starim nošnjama lokalnih Bavaraca. I naravno Oktoberfestu.
Oktoberfest – najpoznatiji pivski vašar na svijetu. Postoji još od 1810 godine, traje 16 dana, i otvara se prve subote vašara tako što gradonačelnik uz povik  „
O’zapft is!” ( “Otvoreno je!”) udara u bačvu i fešta počinje. Postoje čak i oni koji se klade koliko će udaraca čekićem trebati gradonačelniku da otvori prvu bačvu.Mnogo je zanimljivih i bizarnih činjenica o Okteberfestu, a jedna od najzanimljivijih je ta da su 2004 godine u izgubljenim stvarima na fešti pronađene orginalne note kompozitora Johana Sebastijana Bacha i 13 000 starih njemačkih maraka!

CIJENA:     379,00 KM (first minute ponuda za rezervacije do 07.08.2017.)
                            * Cijena nakon 07.08.2017. god. iznosi  409,00 KM
U cijenu je uključeno:
– Prijevoz autobusom na relaciji Sarajevo-Minhen-Sarajevo ,
– Smještaj u hotelu 3* na bazi 2 noćenja sa doručkom u 1/2 sobama u zoni  50 km oko Minhena,
– Usluge stručnog vodiča tokom putovanja i kompletna organizacija putovanja.
U cijenu nije uključeno:

– Fakultativni izleti,
– Rezervacije stola i mjesta u šatorima na Oktoberfestu,
– PZ osiguranje 8,00 KM,
– Doplata za posebno sjedište u autobusu 50,00 KM (sjedišta iza suvozača, sjedišta za stolom, sjedišta iza 2. vrata),
– Doplata za dodatno sjedište u autobusu 80,00 KM,
– Doplata za jednokrevetnu sobu 150,00 KM.


Putnici na ovom putovanju obavezni su imati biometrijski pasoš sa datumom važenja minimum 3 mjeseca od planiranog dana povratka sa putovanja.

Kalkulacija je rađena na bazi minimum 45 putnika.
Sa uplatom akontacije putnik prihvata Opće uslove putovanja.
Agencija zadržava pravo promjene rasporeda fakultativnih posjeta usljed nepredviđenih okolnosti.

1

Dan 1

28.09.2017. (ČETVRTAK), SARAJEVO – DOBOJ – ZAGREB Polazak sa odredišta u u 19.00h. Vožnja autobusom na relaciji Sarajevo – Zenica – Doboj – (Banja Luka) – Zagreb – Ljubljana. Noćna vožnja prema Njemačkoj sa usputnim pauzama po potrebi grupe i zadržavanjima na graničnim prelazima.
2

Dan 2

29.09.2017. (PETAK), MINHEN Dolazak u Minhen u jutarnjim satima. Slijedi fakultativno razgledanje grada: Odlazak do Olimpijskog parka u Minhenu gdje možete uživati u šetnji po parku ili posjetiti muzej BMW-a, Olimpijski toranj ili See Life aquarium. Nastavak do centra grada i obilazak najpoznatijih lokacija i građevina: KÖNIGSPLATZ, LEOPOLDSTRASSE, MARIENPLATZ, RATHAUS, KARLPLATZ, FRAUENKIRCHE, SCHWABING, PETERKIRCHE. Slobodno vrijeme u centru grada. U dogovoreno vrijeme okupljanje grupe i vožnja do hotela. Smještaj. Noćenje.
3

Dan 3

30.09.2017. (SUBOTA), MINHEN Nakon doručka odlazak na Oktoberfest. Cijelodnevno zadržavanje na najpoznatijem pivskom festivalu na svijetu. Uživajte u raznim gastronomskim specijalitetima i specijalim pivama Weisen koje proizvode Minhenske pivare za Oktoberfest i koje u sebi sadrže 6-7% alkohola. U dogovoreno vrijeme povratak do hotela.
4

Dan 4

01.10.2017. (NEDJELJA), MINHEN Nakon doručka napuštanje hotela i fakultativna posjeta stadionu Alianz Arena jednom od najmodernijih stadiona na svijetu smješten u sjevernom dijelu Münchena. Kompanija Allianz je kupila pravo da stadion nosi njeno ime sljedećih 30 godina. Kada se igraju utakmice Lige prvaka stadion nosi ime München Arena, u toku trajanja Svjetskog prvenstva stadion je nosio ime FIFA WM-Stadion München, zbog zabrane FIFE da stadioni koriste imena nekog sponzora. Dva profesionalna nogometna kluba iz Münchena se koriste ovim stadionom, FC Bayern München i TSV 1860 München od sezone 2005./06. Slobodno vrijeme. Polazak za BiH u dogovoreno vrijeme. Vožnja sa usputnim pauzama po potrebi grupe.
5

Dan 5

02.10.2017. (PONEDJELJAK), BIH Dolazak u BiH u podnevnim satima.