prag5

PRAG-BRATISLAVA

POLAZAK:  11.10.2018.                                        POVRATAK: 14.10.2018.

CIJENA ARANŽMANA : 199,00 KM

                                           (Cijena kalkulisana na bazi 40 putnika)

U cijenu aranžmana je uračunato:

 • prevoz autobusima visoke turističke klase sa klimom, wc-om, TV/video/audio opremom, mini barom i kuhinjom.
 • Smještaj u Hotelu sa 3*** u Pragu na bazi dva noćenja sa doručkom (hotel u zoni linija metro-a ili tramvajske pruge)
 • Usluge vodiča tokom putovanja
 • naša organizacija

 

U cijenu aranžmana nije uračunato:

 • Troškovi obaveznog putničkog osiguranja 10,00 KM
 • Obavezna doplata za obilazak Praga u pratnji vodiča 10,00 Eura
 • Vožnja brodom rijekom Vltavom u Pragu 15,00 Eura bez hrane
 • Vožnja brodom rijekom Vltavom u Pragu 25,00 Eura sa hranom
 • Doplata za jednokrevetnu sobu 60,00 KM
 • Dodatno sjedište u autobusu 80,00 KM
 • Posebne želje putnika

 

NAPOMENA: Za realizaciju fakultativnih izleta potrebno je minimalno 25 prijavljenih putnika

 

NAPOMENA: Cijena aranžmana je kalkulisana na bazi 40 putnika. Ukoliko bude manje prijavljenih možemo realizovati putovanje uz prethodni dogovor sa putnicima o korekciji cijene. Ukoliko dodje do otkazivanja putovanja dužni smo obavjestiti sve putnike koji su izvršili rezervaciju 7 dana prije polaska na putovanje.

 

REZERVACIJA PUTOVANJA: Prilikom rezervacije putovanja potrebno je dostaviti kopiju pasoša te uplatiti avans u iznosu od 30% od ukupne cijene koštanja aranžmana.

 

UPOZORENJE: Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Svaki putnik je dužan samostalno provjeriti važnost svojih dokumenata i provjeriti zakonske regulative oko ulaska u države koje su u programu putovanja. Svi putnici su duzni imati validnu policu putničkog zdravstvenog osiguranja.

 

NAČIN PLAĆANJA: Plaćanje od 30% prilikom rezervacije putovanja, a ostatak uplate do polaska.

Uz ovo putovanje vrijede opšti uslovi putovanja TA

1

Dan 1

(BIH-HR-HU ) Četvrtak 11.10.2018. Polazak iz Sarajeva ispred Zemaljskog muzeja u 17:00 sati a iz Tuzle sa Glavne autobuske stanice u 20:00 sati. Vožnja preko Orašja, Mohacsa, Gyora i Bratislave sa pauzama po želji grupe. Noćna vožnja.
2

Dan 2

(PRAG) Petak 12.10.2018. Dolazak u Prag u jutarnjim satima. Kratka šetnja centrom grada, Vaclavski trg, Mustek slobodno vrijeme za šetnju centrom grada. Odlazak u hotel. Smještaj grupe u hotel. Slobodno vrijeme za odmor. U večernjim satima predlažemo zajednički odlazak u centar grada (gradski prevoz) i posjetu nekom od mnogobrojnih Praških pivnica. Povratak u hotel individualno. Noćenje.
3

Dan 3

(PRAG) Subota 13.10.2018. Doručak. Oko 9:00 sati polazimo u razgledanje Praga sa vodičem (fakultativno). Odlazak autobusom do Hradčana a zatim pješice u pratnji vodiča obilazimo Hradčane, Katedralu Sv. Vita, Karlov most, Starometske namesti, Karlove namesti, i druge znamenitosti ovog prelijepog grada. Nakon obilaska slobodno vrijeme za šetnju i shopping u centru grada. Povratak u hotel (individualno). Nudimo mogućnost organozovanog krstarenja na rijeci Vltavi sa hranom ili bez hrane. U večernjim satima predlažemo odlazak u grad gradskim prevozom. Povratak u hotel individualno. Noćenje.
4

Dan 4

(PRAG-BRATISLAVA) Nedjelja 14.10.2018. Doručak. Odjava iz hotela. Odjavljujemo se iz hotela i polazimo za Bratislavu. Vožnja u trajanju cca 4 sata do Slovačke prijestolnice. Po dolasku u grad slijedi obilazak sa vodičem i upoznavanje Bratsilavskih znamenitosti a nakon obilaska odmor i pauza za ručak. Sastanak grupe kod autobusa te polazak za BiH. Dolazak u BiH u poslije ponoćnim satima. KRAJ USLUGE.