prag5

PRAG – BRATISLAVA

POLAZAK:  28.02.2019.                                        POVRATAK: 03.03.2019.

PROGRAM PUTOVANJA

1.dan. Četvrtak 28.02.2019. (BIH-HR-HU )  Polazak iz Sarajeva ispred Zemaljskog muzeja u 17:00 sati a iz Tuzle sa Glavne autobuske stanice u 20:00 sati. Vožnja preko Orašja, Mohacsa, Gyora i Bratislave sa pauzama po želji grupe. Noćna vožnja.

2.dan Petak 01.03.2019.  (PRAG)  Dolazak u Prag u jutarnjim satima. Kratka šetnja centrom grada, Vaclavski trg, Mustek slobodno vrijeme za šetnju centrom grada. Odlazak u hotel. Smještaj grupe u hotel. Slobodno vrijeme za odmor. U večernjim satima predlažemo zajednički odlazak u centar grada (gradski prevoz) i posjetu nekom od mnogobrojnih Praških pivnica. Povratak u hotel individualno. Noćenje.

3.dan Subota 02.03.2019.  (PRAG)Doručak. Oko 9:00 sati polazimo u razgledanje Praga sa vodičem (fakultativno). Odlazak autobusom do Hradčana a zatim pješice u pratnji vodiča obilazimo Hradčane, Katedralu Sv. Vita, Karlov most, Starometske namesti, Karlove namesti, i druge znamenitosti ovog prelijepog grada. Nakon obilaska slobodno vrijeme za šetnju i shopping u centru grada. Povratak u hotel (individualno). Nudimo mogućnost organozovanog krstarenja na rijeci Vltavi sa hranom ili bez hrane. U večernjim satima predlažemo odlazak u grad gradskim prevozom. Povratak u hotel individualno. Noćenje.

4.dan Nedjelja 03.03.2019.  (PRAG-BRATISLAVA)Doručak. Odjava iz hotela. Odjavljujemo se iz hotela i polazimo za Bratislavu. Vožnja u trajanju cca 4 sata do Slovačke prijestolnice. Po dolasku u grad slijedi obilazak sa vodičem i upoznavanje Bratsilavskih znamenitosti a nakon obilaska odmor i pauza za ručak. Sastanak grupe te polazak za BiH. Dolazak u BiH u poslije ponoćnim satima. KRAJ USLUGE.

CIJENA ARANŽMANA: 199,00 KM

(Cijena kalkulisana na bazi 40 putnika)

U cijenu aranžmana je uračunato:

 • prevoz autobusima visoke turističke klase
 • Smještaj u Hotelu Olimpik Congress 4* olympik.cz na bazi dva noćenja sa doručkom
 • Usluge vodiča tokom putovanja
 • naša organizacija

 

U cijenu aranžmana nije uračunato:

 • Troškovi obaveznog putničkog osiguranja 10,00 KM
 • Obavezna doplata za obilazak Praga u pratnji vodiča 10,00 Eura
 • Vožnja brodom rijekom Vltavom u Pragu 15,00 Eura bez hrane
 • Vožnja brodom rijekom Vltavom u Pragu 25,00 Eura sa hranom
 • Doplata za jednokrevetnu sobu 60,00 KM
 • Dodatno sjedište u autobusu 80,00 KM
 • Posebne želje putnika

 

Popust za djecu do 12 godina starosti 10%

 

NAPOMENA: Za realizaciju fakultativnih izleta potrebno je minimalno 25 prijavljenih putnika. Nije moguće istovremeno raditi izlet brodicom rijekom Vltavom u Pragu sa i bez ručka. Radit ćemo samo jedno opciju.

NAPOMENA: Cijena aranžmana je kalkulisana na bazi 40 putnika. Ukoliko bude manje prijavljenih možemo realizovati putovanje uz prethodni dogovor sa putnicima o korekciji cijene. Ukoliko dodje do otkazivanja putovanja dužni smo obavjestiti sve putnike koji su izvršili rezervaciju 7 dana prije polaska na putovanje.

REZERVACIJA PUTOVANJA: Prilikom rezervacije putovanja potrebno je dostaviti kopiju pasoša te uplatiti avans u iznosu od 30% od ukupne cijene aranžmana.

UPOZORENJE: Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Svaki putnik je dužan samostalno provjeriti važnost svojih dokumenata i provjeriti zakonske regulative oko ulaska u države koje su u programu putovanja. Svi putnici su duzni imati validnu policu putničkog zdravstvenog osiguranja.

NAČIN PLAĆANJA: Nudimo mogućnost plaćanja u ratama. Prva rata u mjesecu decembru, druga rata u mjesecu januaru i treča rata u mjesecu februaru.

 

Uz ovo putovanje vrijede opšti uslovi putovanja TA