Prag

PRAG-DREZDEN-BEČ

POLAZAK:  11.07.2018.                                        POVRATAK: 15.07.2018.

CIJENA ARANŽMANA: 279,00 KM

(Cijena kalkulisana na bazi 40 putnika)

 

U cijenu aranžmana je uračunato:

 • prevoz autobusima visoke turističke klase sa klimom, wc-om, TV/video/audio opremom, mini barom i kuhinjom.
 • Smještaj u Hotelu sa 4* u Pragu na bazi tri noćenja sa doručkom (hotel u zoni linija metro-a)
 • Usluge vodiča tokom putovanja
 • Obilazak Beča
 • naša organizacija
 • PDV

 

U cijenu aranžmana nije uračunato:

 • Troškovi obaveznog putničkog osiguranja 12,00 KM
 • Obavezna doplata za obilazak Praga i Beča u pratnji vodiča 10,00 Eura
 • Večera u pivnici sa muzikom 25,00 Eura
 • Vožnja brodom rijekom Vltavom u Pragu 15,00 Eura hrane a sa hranom 25,00 eura
 • Izlet u Drezden 20,00 Eura
 • Doplata za jednokrevetnu sobu 80,00 KM
 • Dodatno sjedište u autobusu 80,00 KM
 • Posebne želje putnika

 

NAPOMENA: Za realizaciju fakultativnih izleta potrebno je minimalno 25 prijavljenih putnika

NAPOMENA: Cijena aranžmana je kalkulisana na bazi 45 putnika. Ukoliko bude manje prijavljenih možemo realizovati putovanje uz prethodni dogovor sa putnicima o korekciji cijene. Ukoliko dodje do otkazivanja putovanja dužni smo obavjestiti sve putnike koji su izvršili rezervaciju 7 dana prije polaska na putovanje.

REZERVACIJA PUTOVANJA: Prilikom rezervacije putovanja potrebno je dostaviti kopiju pasoša te uplatiti avans u iznosu od 30% od ukupne cijene koštanja aranžmana.

UPOZORENJE: Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Svaki putnik je dužan samostalno provjeriti važnost svojih dokumenata i provjeriti zakonske regulative oko ulaska u države koje su u programu putovanja. Svi putnici su duzni imati validnu policu putničkog zdravstvenog osiguranja.

NAČIN PLAĆANJA: Nudimo mogućnost plaćanja aranžmana u ratama do polaska. Uz ovo putovanje vrijede opšti uslovi putovanja TA .

 

1

Dan 1

(BIH-HR-HU ) Srijeda 11.07.2018. Polazak iz Sarajeva ispred Zemaljskog muzeja u 17:00 sati a iz Tuzle sa Glavne autobuske stanice u 20:00 sati. Vožnja preko Orašja, Mohacsa, Gyora i Bratislave sa pauzama po želji grupe. Noćna vožnja.
2

Dan 2

(PRAG) Četvrtak 12.07.2018. Dolazak u Prag u jutarnjim satima. Kratka šetnja centrom grada, Vaclavski trg, Mustek slobodno vrijeme za šetnju centrom grada. Odlazak u hotel. Smještaj grupe u hotel. Slobodno vrijeme za odmor. U večernjim satima predlažemo vožnju brodom po rijeci Vltavi (fakultativno). Povratak u hotel. Noćenje.
3

Dan 3

(PRAG) Petak 13.07.2018. Doručak. Oko 9:00 sati polazimo u razgledanje Praga sa vodičem (fakultativno). Odlazak autobusom do Hradčana a zatim pješice u pratnji vodiča obilazimo Hradčane, Katedralu Sv. Vita, Karlov most, Starometske namesti, Karlove namesti, i druge znamenitosti ovog prelijepog grada. Nakon obilaska slobodno vrijeme za šetnju i shopping u centru grada. Povratak u hotel (individualno). U večernjim satima predlažemo odlazak u jednu od Praških pivnica (fakultativno). Povratak u hotel. Noćenje.
4

Dan 4

(DREZDEN) Subota 14.07.2018. Polazimo na izlet u DREZDEN. Vožnja u trajanju od cca 2 sata do ovog prekrasnog grada na obali rijeke Elbe. Po dolasku panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča: opera Zemper, palata Cvinger u kojoj se nalazi 4 muzeja, protestantska crkva, Rimokatolička dvorska crkva, Brilova terasa, Rezidencijalna palata, palata Tašenberg, deo nekadašnjih zidina, Avgustov most… Polazak za Prag u poslijepodnevnim satima. Dolazak u Prag u večernjim satima. Noćenje.
5

Dan 5

(PRAG-BEČ) Nedjelja 15.07.2018. Doručak. Odjava iz hotela. Odjavljujemo se iz hotela i polazimo za Beč. Vožnja u trajanju cca 4 sata do Austrijske prijestolnice. Panoramski obilazak grada (Bečki ring, Opera, Parlament, Rathaus, Univerzitet, Schewedenplatz). Obilazak centra grada i pješačke zone: palata Hofburg, Muzejska četvrt i Stephanspaltz. Slobodno vrijeme. Sastanak na dogovorenom mjestu i polazak za BiH. Vožnja preko Mađarske i Hrvatske sa pauzama po potrebi grupe. Dolazak u BiH u noćnim satima. KRAJ USLUGE.