zora2

8.mart u Primoštenu
Dalmatinski turistički biser, jednan od najpoznatijih turističkih centara Dalmacije, smješten na malom brežuljkastom ostrvu, koji je s kopnom povezan mostom, između dvije uvale, 25 km od Šibenika i 60 km od Splita… mornari ga prozvaše „suhom puntom”, zbog dugotrajnih sušnih razdoblja, a njegovi stanovnici i putnici namjernici zovu ga PRIMOŠTEN. Okružen sa sedam otočića, Primošten je poseban dar prirode koji nikog ne ostavlja ravnodušnim. Ono što škrta priroda nije dala, vrijedni ljudi sami su stvorili i učinili Primošten jednim od najprivlačnijih odredišta na Jadranu. Kamene kuće, crkve i uske kale savršen su sklad prošlosti i sadašnjosti.
Provedite nezaboravan vikend u hotelu Zora, smještenom «tamo gdje nebo ljubi more», okruženom stjenovitim i šljunčanim plažama duž kojih se, u gustoj borovoj šumi, proteže 800m dugo popločano šetalište. Upravo odavde pruža se prelijep pogled na stari dio grada.

PROGRAM PUTOVANJA

 1. DAN, 08.03.2019. (PETAK), TUZLA- SARAJEVO– MOSTAR – SPLIT – PRIMOŠTEN

Okupljanje putnika na peronima autobuske stanice u Tuzli. Polazak autobusa u 5:00 sati. Putovanje za Split preko Sarajeva, Mostara sa povremenim pauzama. Dolazak u Split oko podneva. Obilazak grada u pratnji lokalnog vodiča. Nakon obilaska slobodno vrijeme u centru grada za šetnju poznatom splitskom rivom i shopping. U popodnevnim satima slijedi nastavak putovanja prema Primoštenu. Dolazak u Primošten i smještaj u hotel Zora. Večera. Slobodno vrijeme za kupanje u hotelskom bazenu s morskom vodom. Noćenje.

 1. DAN, 09.03.2019. (SUBOTA), PRIMOŠTEN – ŠIBENIK – NP KRKA

Doručak. Nakon doručka slijedi fakultativni izlet u Šibenik i Nacionalni park „Krka“ poznat po velikom broju jezera i slapova. Ime je dobio po rijeci Krki koja je dio parka. Nacionalni park se nalazi samo par kilometara sjeveroistočno od grada Šibenika. Obuhvaća područje uz rijeku Krku koja izvire u podnožju planine Dinare kod Knina, teče kroz kanjon dug 75km, protječe kroz Prokljansko jezero, te utječe u Šibenski zaljev. Prostire na 142 kvadratna kilometra, od kojih 25,6 kvadratnih kilometara čini vodena površina. Rijeka Krka danas ima 7 sedrenih slapova i njene ljepote predstavljaju prirodni fenomen. Nakon obilaska parka slijedi odlazak u Šibenik. Obilazak grada u pratnji vodiča. Slobodno vrijeme. Povratak u Primošten.  Večera. Slijedi zabavno veče do kasnih noćnih sati. Noćenje.

 1. DAN, 10.03.2019. (NEDJELJA), PRIMOŠTEN–MOSTAR-SARAJEVO-TUZLA

Doručak. Nakon doručka slijedi odlazak u razgledanje Primoštena u pratnji lokalnog animatora. U podnevnim satima polazak za BiH. Vožnja prema Mostaru sa povremenim pauzama. Usputno zaustavljanje u Mostaru. Slobodno vrijeme od cca 2 sata. Nastavak putovanja prema Tuzli. Dolazak u Tuzlu u večernjim satima.

            CIJENA ARANŽMANA: 179,00 KM

U cijenu je uključeno:

 • Prevoz autobusom visoke turističke klase,
 • Smještaj u hotelu Zora 3* u Primoštenu u ½ comfort sobama na bazi 2 polupansiona (doručak i večera), https://hotelzora-adriatiq.com/hr/hotel-zora
 • Korištenje saune i fitnesaa
 • Dnevni i večernji animacijski program,
 • Korištenje bazena sa grijanom morskom vodom
 • 20% popusta na masaže u hotelskom Wellnes boutique,
 • Muzika uživo (subota 09.03. )

U cijenu nije uključeno:

 • Izlet u Šibenik i ulaznicu u NP Krka 30,00 KM
 • Boravišna taksa 6,00 KM
 • Doplata za jednokrevetnu sobu 40,00 KM

Popusti:

– Djeca do 12 godina na osnovnom ležaju (20,00 KM),
– Djeca od 2-12 godina na pomoćnom ležaju (30,00 KM).
 

NAPOMENA: Za realizaciju fakultativnih izleta potrebno je minimalno 25 prijavljenih putnika. Organizator izleta zadržava pravo izmjene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom.

NAPOMENA: Cijena aranžmana je kalkulisana na bazi 40 putnika. Ukoliko bude manje prijavljenih putnika možemo realizovati putovanje uz prethodni dogovor sa putnicima o korekciji cijene. Ukoliko dodje do otkazivanja putovanja dužni smo obavjestiti sve putnike koji su izvršili rezervaciju 7 dana prije polaska na putovanje.

UPOZORENJE: Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Svaki putnik je dužan samostalno provjeriti važnost svojih dokumenata i provjeriti zakonske regulative oko ulaska u države koje su u programu putovanja. Svi putnici su duzni imati validnu policu putničkog zdravstvenog osiguranja.

REZERVACIJA PUTOVANJA: Prilikom rezervacije putovanja potrebno je dostaviti kopiju pasoša te uplatiti avans u iznosu od 30% od ukupne cijene aranžmana.

NAČIN PLAĆANJA: Nudimo mogućnost plaćanja aranžmana u ratama. Prva rata u mjesecu Decembru, druga rata u Januaru, treća rata u Februaru

Uz ovo putovanje vrijede opšti uslovi putovanja TA