rimini

HIT LJETOVANJE 2019

ITALIJA – RIMINI

7 polupansiona (doručak + večera) u hotelu Globus 3* u Riminiju

 

Rimini, ili „mali Rim“, 400 kilometara sjeverno od Rima, vjerovatno je najpopularnije odmaralište na italijanskoj obali Jadranskog mora. Grad je poznat po dugim, uređenim plažama i noćnom životu. Kroz Rimini protiču i dvije rijeke „Marečija i Azuza“

Klima je sredozemna, pa je ljeti veoma toplo. Rimini su, prije rimske kolonije, nastanjivali Etrurci, Umbri, Grci a danas broji oko 150.000 stanovnika.

Italijani putuju u Rimini zbog sunca i mora, kao i zbog odlične hrane i dobre atmosfere. Centar grada je otvoren čitave godine, sa dobrim restoranima, radnjama i kulturnim dešavanjima.

Prelijepa pješčana plaža, prodavnice, restorani, mogućnost obilaska znamenitosti, kako u gradu tako i u okolini, privlače putnike svih godišta, jer Rimini pruža izvanredne mogućnosti porodičnog odmora i provoda.

 

Polazak: 05.07.2019.                                                                                            Povratak: 13.07.2019

PROGRAM PUTOVANJA

1.dan (05.07.2019. Petak) BiH – HR – SLO
Polazak iz Sarajeva ispred Zemaljskog muzeja u 20:00 sati a iz Tuzle sa Glavne autobuske stanice u 23:00 sata. Vožnja prema G.P. Županja. Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije sa pauzama po želji grupe.

2.dan (06.07.2019. Subota) Rimini Ulazak u Italiju u ranim jutarnjim satima. Vožnja preko Venecije, Padove i Bolonje sa pauzama po potrebi. Dolazak u Rimini oko 14:00 sati. Smještaj grupe u hotel. Slobodno vrijeme za odmor, kupanje i uživanje u pješčanim plažama. Večera. Noćenje.

 1. dan (07.07.2019. Nedjelja) Rimini Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme za odmor, kupanje i uživanje u prelijepim plažama Riminija. Večera. Nakon večere nudimo mogućnost odlaska gradskim prevozom u centar Riminija sa vodičem. Lagana šetnja i upoznavanje kulturno historijskih znamenitosti grada. Povratak u hotel. Noćenje.
 2. dan (08.07.2019. Ponedjeljak) Rimini – Repuplika San Marino                                                        Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti i odmor na plažama Riminija ili nudimo mogućnost fakultativne posjete Republici San Marino. Vožnja autobusom u trajanju cca 45 minuta do San Marina jednoj od najstarijih i najmanjih država na svijetu. Osnovao ju je klesar Marin sa otoka Raba. Razgled grada u pratnji vodiča : bazilika i tvrđava Rocca, Piazza della Liberta…Zajednička šetnja slikovitim tvrđavskim gradom sa prekrasnim pogledom na okolicu. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti i šoping. Povratak u Rimini. Nastavak dana provodimo uživajući na plažama Riminija. Večera. Slobodno vrijeme za šetnju. Noćenje.
 3. dan (09.07.2019. Utorak) Rimini Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti, kupanje i odmor na plažama Riminija. Večera. Slobodno vrijeme za šetnju. Noćenje.

6.dan (10.07.2019. Srijeda) Rimini – Ravena   Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti, kupanje i odmor na plažama Riminija ili nudimo mogućnost fakultativne posjete Antičkom gradu Ravenni, koja danas ima brojne spomenike neprocjenjive vrijednosti pod zaštitom UNESCO-a : slavna crkva San Vitale, Battisterio neonjano i Bazilika di San Apollinare nuovo te Duomo i Danteov grob. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti i odmor. Povratak u Rimini. Nastavak dana provodimo uživajući na plažama Riminija. Večera. Slobodno vrijeme za šetnju. Noćenje.

 1. dan (11.07.2019. Četvrtak) Rimini – Mirabilandia Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti, kupanje i odmor na plažama Riminija ili nudimo mogućnost fakultativne posjete najvećem zabavnom parku u italijanskoj pokrajini Emilia Romagna. Zabavni park nudi 44 atrakcije i 12 nastupa uživo. U parku je najviši „voz smrti“ u Evropi – Katun, visok 50m, dostiže brzinu od 110km/h, dug je 1.200m. Tu je i najluđi morski spust – Niagara, rafting na brzacima Rio Bravo, kaskaderski show „Policijska akademija“, 4D kino s najvećim zaslonom na svijetu. Uživanje u adrenalinskim atrakcijama do povratka u hotel. Večera. Slobodno vrijeme za šetnju. Noćenje.
 2. dan (12.07.2019. Petak) Rimini Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti, kupanje i odmor na plažama Riminija. Večera. Slobodno vrijeme za šetnju. Noćenje
 3. dan (13.07.2019. Subota) Rimini – BiH Doručak. Odjava iz hotela i polazak za BiH. Vožnja sjeverom Italije sa pauzama po potrebi. Slijedi vožnja preko Slovenije i Hrvatske do ulaska u BiH. KRAJ USLUGE

CIJENA ARANŽMANA DO 01.03.2019 : 649,00 KM

(Cijena kalkulisana na bazi 40 putnika/uplata)

U cijenu aranžmana je uračunato:

 • prevoz autobusima visoke turističke klase sa klimom, wc-om, TV/video/audio opremom
 • Smještaj u dvokrevetnim sobama sa klimom u hotelu GLOBUS 3* hotelglobus.rimini.it u Riminiju na bazi 7 polupansiona (doručak i večera). Trokrevetna ili jednokrevetna soba na upit.
 • Doručak – buffet slatko – slano, kafa, čaj, sok
 • Večera – Meni : prvi tanjir (tjestenina ili supa), glavno jelo, prilog i dessert.
 • Usluge vodiča tokom putovanja
 • Naša organizacija.
 • PDV

 

U cijenu aranžmana nije uračunato :

 • Boravišna taksa u hotelima sa 3* u Riminiju 2 Eura po osobi i danu. Plaća se prilikom prijave u hotel direktno na recepciji.
 • Gradski prevoz u Riminiju
 • Piće za vrijeme večere
 • Suncobrani i ležaljke na plaži
 • Izlet u San Marino 15 Eura po osobi
 • Izlet u Antički grad Ravenu 15 Eura po osobi
 • Izlet u zabavni park „Mirabiladnia“ (prevoz+ulaznica) 35 Eura po osobi
 • Polica putnog zdravstevnog osiguranja 18 KM po osobi a za osobe starije od 60 godina polica zdravstvenog osiguranja iznosi 36 KM.
 • Posebne želje putnika

 

NAČIN PLAĆANJA: Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 30% od cijene aranžmana. Omogućavamo plaćanje aranžmana u 5 mjesečnih rata:

 1. rata u mjesecu Januaru
 2. rata u mjesecu Februaru
 3. rata u mjesecu Martu
 4. rata u mjesecu Aprilu
 5. rata u mjesecu Maju
 6. rata u mjesecu Junu

 

 

 

Popusti za djecu :

Cijena aranžmana za djecu od 3 do 12 godina u pratnji jedne odrasle osobe iznosi 579 KM.

Cijena aranžmana za djecu od 3 do 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe iznosi 449 KM.

Cijena aranžmana za djecu do 3 godine starosti iznosi 150 KM.

 

 

Popusti za fakultativne izlete: Djeca do 12 godina imaju popust na fakultativne izlete u iznosu od 50%

 

REZERVACIJA PUTOVANJA: Za rezervaciju aranžmana potrebno je dostaviti kopiju pasoša i uplatiti avans u iznosi od 30% od ukupnog iznosa aranžmana.

NAPOMENA: Svi putnici moraju imati policu putničkog zdravstvenog osiguranja. Prilikom rezervacije putovanja potrebno je donijeti policu na uvid. Svi putnici su dužni samostalno provjeriti zakonske regulative oko ulaska u EU.

NAPOMENA: Cijena aranžmana je kalkulisana na bazi 40 osoba. Ukoliko bude manje prijavljenih možemo realizovati putovanje uz prethodni dogovor sa stranakama o korekciji cijene. Ukoliko dodje do otkazivanja putovanja dužni smo obavjestiti sve klijente koji su izvršili rezervaciju 7 dana prije polaska na putovanje

Uz ovo putovanje vrijede opšti uslovi putovanja putničke agencije