venice

CIJENA ARANŽMANA:…………………299,00  KM

ARANŽMAN OBUHVATA:

– prevoz autobusom turističke klase na relaciji prema programu putovanja

– smještaj u hotelu COLONNA 3* u Lido di Jesolu u 1/ 2 i 1/3 sobama na bazi 3 noćenja/doručak

– posjeta Veroni u pratnji vodiča

– posjeta Padovi u pratnji vodiča

– posjeta Trstu u pratnji vodiča

– pratioca za vrijeme trajanja aranžmana

– troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

– posjetu Veneciji

– posjetu Trevisu

– posjetu šoping centru Marcon

– turističke takse za ulaske u gradove

– razgledanja gradova u pratnji vodiča

– vožnju vaporetom Punta Sabbioni-Venecija-Punta Sabbioni

– putničko zdravstveno osiguranje

– doplatu za jednokrevetnu sobu

 

NAPOMENE:

-Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3 do 4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.

-Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje a može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama.

-Kalkulacija je rađena na bazi minimum 45 putnika.

Molimo provjerite je li valjanost pasoša/putovnice u skladu s pravilima zemlje u koju putujete.

Za bezvizni režim potreban je biometrijski pasoš. Pasoš mora biti važeći /za zemlje šengen zone/ minimum 90 dana od datuma povratka. Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava. Putnik je isključivo odgovoran za slučaj u kojem nije u mogućnosti ostvariti putovanje zbog neposjedovanja valjanih putnih isprava. U tom slučaju smatra se da je putnik otkazao putovanje. Putnici koji nisu državljani BiH u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze.Organizator putovanja neće biti odgovoran za odluke carinskih, policijskih i drugih službenih tijela kojima se putniku ne dozvoljava  ulazak ili izlazak iz pojedine zemlje te se u tom slučaju primjenjuju odredbe Opštih uslova putovanja Putničke agencije koje se odnose na otkaz i prekid putovanja od strane putnika.

 

1

Dan 1

Petak, 28. april 2017. Polazak sa platoa ispred željezničke stanice u 17.00 sati. Vožnja preko BiH, Hrvatske i Slovenije sa pauzama po potrebi grupe. Noćna vožnja.
2

Dan 2

Verona – Padova – Lido di Jesolo. Subota, 29. april 2017. Po dolasku u Italiju u jutarnjim satima, planirana je posjeta Veroni. Nakon razgledanja grada-fakultativno: Trg Bra, Arena, Via Mazzini, toranj Lamberti, Trg Sinjoria sa spomenikom Danteu Aligijeriju, Julijina kuća… slobodno vrijeme. U dogovoreno vrijeme polazak ka Padovi koja ima veoma dobro očuvano staro gradsko jezgro sa nizom crkava i palata, koje su pod zaštitom UNESCO-a : obilazak trga Pratto della Valle, bazilike Sv. Antuna Padovanskog, Piazza della Erbe, Piazza della Frutta, Krstionica.. U kasnim popodnevnim satima nastavak putovanja u pravcu Lido di Jesola. Smještaj u hotel. Noćenje.
3

Dan 3

Treviso – Marcon – Lido di Jesolo. Nedelja. 30. april 2017. Doručak. Poslije doručka planiran je izlet u Treviso – fakultativno. Obilazak: Piazza Vittoria, Piazza dei signori s palačom dei Trecento, Loggia dei Cavalieri, katedrala i baptisterij iz 13. stoljeća, Isola della Pescheria (otočić u srcu grada poznat po ribarnici na otvorenom)… Slobodno vrijeme. Po povratku u Lido di Jesolo planirana je posjeta šoping centru Marcon – www.valecenter.it Povratak u Lido u popodnevnim satima. Noćenje.
4

Dan 4

Lido di Jesolo – Venecija. Ponedjeljak, 01. maj 2017. Doručak. Poslije doručka odlazak na cjelodnevni izlet u Veneciju – fakultativno. Po dolasku u Punta Sabbioni, vožnja vaporetom do Trga Sv. Marka, te razgledanje znamenitosti Venecije: Duždeva Palača, Most uzdisaj, Bazilika S. Marco, Rialto, kanal Grande… Nakon razgledanja grada slobodno za individualne aktivnosti. Povratak u hotel u dogovoreno vrijeme. Noćenje.
5

Dan 5

Lido di Jesolo – Trst – Sarajevo. Utorak, 02. maj 2017. Doručak. U 9.00 sati napuštanje hotela i vožnja do Trsta. Po dolasku razgledanje sa vodičem – fakultativno: Ponte Roso, San Antonio Nuovo, crkva Sv. Spiridona, trg ujedinjenja Italije….Nakon slobodnog vremena za šetnju i ručak, polazak u pravcu BiH.