toskana 2

TOSKANA (DAN DRŽAVNOSTI)

GRATIS OBILAZAK BOLOGNE
Termin putovanja: 23.11.-26.11.2018.

 

PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN (petak, 23.11.2018.) SARAJEVO – ZENICA – DOBOJ…

Polazak iz Sarajeva u večernjim satima ispred Zemaljskog muzeja. Noćna vožnja kroz BIH i Hrvatsku uz usputna zadržavanja prema potrebi grupe.

2.DAN (subota, 24.11.2018.) BOLOGNA – MONTECATINI TERME

Dolazak u Pisu u podnevnim satima, nekada slavnu pomorsku republiku i grad poznatom po remek-djelima srednjovjekovne arhitekture. GRATIS obilazak grada nauke i umjetnosti poznatog po najstarijem univerzitetu u Europi, obilazak: Trg Mađore, trg i fontana Netuno, bazilika San Petronio, tornjevi Azineli… Kraće slobodno vrijeme. Nastavak putovanja prema Montecatini termama. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za upoznavanje malog ali šarmantnog grada. Noćenje.

3.DAN (nedjelja, 25.11.2018.) SIENNA-FIRENZA

Doručak. Mogućnost cjelodnevnog fakultativnog odlaska u Sienu i Firenzu. Prvo je planirana posjeta Sieni – drugom najznačajnijem gradu Toskane po umjetničkoj i kulturnoj baštini. Po dolasku, obilazak pješice gradskog jezgra: Piazza del Kampo, trga u obliku školjke na kome su Fontane sreće i Palaco publiko sa zvonikom od 88m., Piazza del Duomo sa gotskom katedralom.. Slobodno vrijeme. – Nakon toga sastanak grupe i polazak za Firenzu – glavni grad Toskane, svjetsko središte kulture i umjetnosti, grad koji mnogi smatraju jednim od najljepših gradova. Razgled grada uz pratnju vodiča: Palazzo Medici, Duomo e Battistero, Santissima Annunziata, Biblioteca Nazionale, Santa Croce, Casa di Dante… Slobodno vrijeme u Firenzi za shopping… Povratak u hotel. Noćenje.

  1. / 5. DAN (ponedjeljak, 26.11.2018.) PISA – BIH

Doručak. Check out iz hotela. Fakultativno izlet u Pisu. Po dolasku obilazak u pratnji vodiča, šetnja do Campa dei Miracoli – „Polja čuda“, gdje se nalazi svjetski slavan Krivi toranj ali i katedrala, krstionica i groblje Camposanto na kojima su radili neki od najznačajnijih predrenesansnih i renesansnih majstora. Nastavak putovanja prema BiH. Dolazak na odredište u kasnim večernjim satima poslije ponoći / jutarnji sati.

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA 279KM

U cijenu aranžmana uključeno:

*prijevoz autobusom visoke turističke klase

*smještaj u hotelu 3* u Montecatini Termama u 1/2 i 1/3 sobama na bazi 2 noćenja sa doručkom

*troškovi organizacije putovanja i pratioca putovanja
*GRATIS BOLONJA
U cijenu aranžmana nije uključeno:
*putno zdravstveno osiguranje 10 KM po osobi

*fakultativni izleti: Firenza + Siena 50 Eur; Pisa 15 Eur ; PAKET IZLETA: 60 Eur
*ulaznice u muzeje i sl.
*provizija na kartično plaćanje
*lokalna turistička taksa