Toskana 5

TOSKANA

POLAZAK: 28.02.2019.                                                 POVRATAK: 03.03.2019.

PROGRAM PUTOVANJA

 1. DAN, (Četvrtak 28.02.2019.), Sarajevo-Tuzla-Orašje-Ljubljana-Trst

Polazak iz Sarajeva ispred Zemaljskog muzeja u 18:00 sati a iz Tuzle sa Glavne autobuske stanice u 21:00 sati. Noćna vožnja preko BiH, Hrvatske, Slovenije sa pauzama po želji grupe.

 

 1. DAN, (Petak 01.03.2019.), Ferara–Montecatini
  Ulazak u Italiju u jutarnjim satima. Vožnja preko Trsta i Venecije do Ferare. Grad za koji i sami Italijani kažu da je jedna od najbolje čuvanih tajni Italije, smješten je na jednom od ogranaka rijeke Po(di Volano), a gradsko jezgro Ferare je pod zaštitom UNESCO-ve svjetske kulturne baštine. Centar grada okružuju renesansne gradske zidine duge 9 km. Veliki uticaj na razvoj ovoga grada kao i na samu arhitekturu imala je porodica del Este čiji su članovi važili za velike ljubitelje umjetnosti, pa su mnoge katedrale i palate koje danas krase Feraru, upravo zasluga ove porodice. Obilazak grada Castelo Estense, Katedralu Sv. Jurja. Zatim nastavak vožnje prema Toskani. Po dolasku u Montecatini, slijedi smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.
 2. DAN, (Subota 02.03.2019.), Montecatini–Siena
  Nakon doručka slijedi fakultativna posjeta Sieni jednom od najljepših Toskanskih gradova. Ono što ne smijete propustiti prilikom posjete ovom renesansnom gradu: San Domenico, Casa di Santa Caterina, Piazza del Campo, Duomo e Battisterio. Slobodno vrijeme. Nakon obilaska Siene nastavljamo prema  Montekatiniju uz posjetu nekom od shopping centara. Slobodno vrijeme. Povratak u Montecatini. Noćenje.
 3. DAN, (Nedjelja 03.03.2019.), Montecatini–Firenza-BiH
  Doručak, Nakon doručka fakultativni cjelodnevni izlet u Firenzu. Po dolasku u Firenzu slijedi razgledanje grada u pratnji vodiča: crkva Santa Maria Novella, Santa Maria del Fiori, baptisterija, piazza Republica, piazza Signoria, pallazo Vechhio, ponte Vechhio. Slobodno vrijeme u starom centru grada. U popodnevnim satima nastavak vožnje prema BiH sa usputnim pauzama po potrebi grupe. Dolazak u Bosnu i Hercegovinu u kasnim ponoćnim satima. Kraj usluge.

CIJENA ARANŽMANA : 229,00 KM

(Cijena kalkulisana na bazi 40 putnika)

U cijenu aranžmana je uračunato:

 • prevoz autobusima visoke turističke klase sa klimom, wc-om, TV/video/audio opremom, mini barom i kuhinjom.
 • Dva noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u gradu Montekatini Terme
 • usluge vodiča tokom putovanja
 • naša organizacija.
 • Takse za ulaz u sve navedene gradove u programu putovanja

U cijenu aranžmana nije uračunato:

 • Troškovi putničkog zdravstvenog osiguranja 10 KM po osobi
 • Izlet u Sienu 25 Eura po osobi
 • Izlet u Firencu 25 Eura po osobi
 • Turistička taksa 2 Eura po osobi i danu (plaća se na recepciji hotela)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu 80,00 KM
 • Doplata za dodatno sjediste 80,00 KM
 • Posebne želje putnika

 

Popust za djecu do 12 godina starosti 10%

NAPOMENA: Za realizaciju fakultativnih izleta potrebno je minimalno 25 prijavljenih putnika. Organizator izleta zadržava pravo izmjene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom.

NAPOMENA: Cijena aranžmana je kalkulisana na bazi 40 putnika. Ukoliko bude manje prijavljenih putnika možemo realizovati putovanje uz prethodni dogovor sa putnicima o korekciji cijene. Ukoliko dodje do otkazivanja putovanja dužni smo obavjestiti sve putnike koji su izvršili rezervaciju 7 dana prije polaska na putovanje.

UPOZORENJE: Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Svaki putnik je dužan samostalno provjeriti važnost svojih dokumenata i provjeriti zakonske regulative oko ulaska u države koje su u programu putovanja. Svi putnici su duzni imati validnu policu putničkog zdravstvenog osiguranja.

REZERVACIJA PUTOVANJA: Prilikom rezervacije putovanja potrebno je dostaviti kopiju pasoša te uplatiti avans u iznosu od 30% od ukupne cijene aranžmana.

NAČIN PLAĆANJA: Nudimo mogućnost plaćanja aranžmana u ratama. Prva rata u mjesecu Decembru, druga rata u Januaru, treća rata u Februaru

Uz ovo putovanje vrijede opšti uslovi putovanja TA