venice

VENECIJA

POLAZAK:  19.10.2018.                                                POVRATAK: 21.10.2018.

PROGRAM PUTOVANJA

 1. dan. (BIH-HR-SLO) Petak 19.10.2018.
  Polazak iz Sarajeva ispred zemaljskog muzeja u 18.00 sati a iz Tuzle sa Glavne autobuske stanice u 21:00 sati. Noćna vožnja preko BiH, Hrvatske, Slovenije sa pauzama po želji grupe.

2.dan. (VENECIJA-LIDO DI JESOLO) Subota 20.10.2018.                                                                   Vožnja kroz Sloveniju u jutarnjim satima. U prijepodnevnim satima stižemo u mjesto Lido di Jesolo te kraća vožnja do mjesta Punta Sabbioni gdje se nalazi pristanište za brodove (Vaporete). Plovimo brodicom rezervisanom za našu grupu do centra Venecije, na Trg Svetog Marka. Obilazak znamenitosti Venecije: Crkva La Pieta, Stari zatvor, Duždeva palata, Piazetta, Trg Sv. Marka, Prokurative, Orseolo bazen, Merceria, Most Rialto) u pratnji vodiča. Nakon obilaska slobodno vrijeme za šetnju ulicama ovog prelijepog grada, jednog od simbola Italije. Okupljanje na dogovorenom mjestu i povratak brodicom do Punta Sabbioni. Kraća vožnja do hotela u mjestu Lido di Jesolo. Smještaj grupe u hotel. Slobodno veče. Noćenje.                                                                                                                                                                                                                                                                     

 1. dan (ITA-BIH) Nedjelja 21.10.2018.                                Doručak. Odjavljujemo se iz hotela i polazimo za BiH. Usputno zaustavljanje u Outlet shopping centru PALMANOVA (www.palmanovaoutlet.it). Slobodno vrijeme za shopping. Nastavak putovanja prema BiH preko Slovenije, Hrvatske i BiH. Dolazak u BiH u kasnim večernjim satima. KRAJ USLUGE.

CIJENA ARANŽMANA : 119,00 KM

(Cijena kalkulisana na bazi 45 putnika)

U cijenu aranžmana je uračunato:

 • prevoz autobusima visoke turističke klase sa klimom, wc-om, TV/video/audio opremom, mini barom i kuhinjom.
 • Jedno noćenja sa doručkom u hotelu sa tri zvjezdice *** u Lido di Jesolu
 • usluge vodiča tokom putovanja
 • naša organizacija.
 • Takse za ulaz u sve navedene gradove u programu putovanja

U cijenu aranžmana nije uračunato:

 • Troškovi putničkog zdravstvenog osiguranja………………………………….10 KM po osobi
 • Brod (vaporet) na relaciji Punta Sabbioni-Venecija i obratno ……….. 15 Eura po osobi
 • Doplata za jednokrevetnu sobu ………………………………………………………….. 60,00 KM
 • Posebne želje putnika

REZERVACIJA PUTOVANJA : Prilikom rezervacije putovanja potrebno je dostaviti kopiju pasoša te uplatiti avans u iznosu od 30% od ukupne cijene koštanja aranžmana.

NAPOMENA : Za realizaciju fakultativnih izleta potrebno je minimalno 25 prijavljenih putnika

NAPOMENA: Cijena aranžmana je kalkulisana na bazi 45 osoba. Ukoliko bude manje prijavljenih možemo realizovati putovanje uz prethodni dogovor sa stranakama o korekciji cijene. Ukoliko dodje do otkazivanja putovanja dužni smo obavjestiti sve klijente koji su izvršili rezervaciju 7 dana prije polaska na putovanje.

UPOZORENJE: Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Svaki putnik je dužan samostalno provjeriti važnost svojih dokumenata i provjeriti zakonske regulative oko ulaska u EU.