venice

Venecija + Verona

2 noćenja sa doručkom, izlet u Veronu

POLAZAK: 18.10.2018.                                                 POVRATAK: 21.10.2018.

PROGRAM PUTOVANJA

1 dan. (BIH-HR-SLO) Četvrtak 18.10.2018.                                       

Polazak iz Sarajeva ispred Zemaljskog muzeja u 19:00 sati a iz  Tuzle sa Glavne autobuske stanice u 22:00 sati. Noćna vožnja preko BiH, Hrvatske, Slovenije sa pauzama po želji grupe.

2.dan. (VENECIJA-LIDO DI JESOLO)  Petak 19.10.2018.                                                

Vožnja preko Slovenije i Italije u jutarnjim satima. U jutarnjim satima dolazimo u mjesto Punta Sabbioni gdje se nalazi pristanište za brodove. Plovimo brodicom rezervisanom za našu grupu do centra Venecije, na Trg Svetog Marka. Obilazak znamenitosti Venecije: Crkva La Pieta, Stari zatvor, Duždeva palata, Piazetta, Trg Sv. Marka, Prokurative, Orseolo bazen, Merceria, Most Rialto) u pratnji vodiča. Nakon obilaska slobodno vrijeme za šetnju ulicama ovog prelijepog grada, jednog od simbola Italije. Okupljanje na dogovorenom mjestu i povratak brodicom do Punta Sabbioni. Kraća vožnja do turističkog centra Lido di Jesolo. Smještaj grupe u hotel. Slobodno veče. Noćenje.                                                                                                                                                              
3.dan (VERONA)  Subota 20.10.2018.                                                                                

Doručak. Polazak na fakultativni izlet u Veronu . Nakon cca 3 sata vožnje stižemo u jedan od najromantičnijih i najljepših gradova u Italiji, Veronu. Obilazak grada u pratnji vodiča: Trg Bra, Arena, Via Mazini, Trg Erbe, Danteov trg, grobnice porodice Scala, Julijina kuća. Nakon obilaska slobodno vrijeme za šetnju i shopping. Okupljanje na dogovorenom mjestu i povratak za Lido di Jesolo. Dolazak u Lido di Jesolo u večernjim satima. Slobodno veče. Noćenje.

4.dan (ITA-BIH) Nedjelja 21.10.2018.

Doručak. Odjavljujemo se iz hotela i polazimo za BiH. Usputno zaustavljanje u Outlet shopping centru PALMANOVA (www.palmanovaoutlet.it). Slobodno vrijeme za shopping. Nastavak putovanja prema BiH preko Slovenije, Hrvatske i BiH. Dolazak u BiH u kasnim noćnim satima. KRAJ USLUGE.

CIJENA ARANŽMANA : 179,00 KM

(Cijena kalkulisana na bazi 40 putnika)

U cijenu aranžmana je uračunato :

 • prevoz autobusima visoke turističke klase sa klimom, toaletom, DVD/audio opremom, mini barom i kuhinjom.
 • Smještaj na bazi dva noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama u gradu Lido di Jesolo (www.jesolo.it)
 • usluge vodiča tokom putovanja
 • naša organizacija.
 • Takse za ulaz u sve navedene gradove u programu putovanja
 • PDV

U cijenu aranžmana nije uračunato :

 • Troškovi putničkog zdravstvenog osiguranja (10 KM po osobi)
 • Brod (vaporet) na relaciji Punta Sabbioni-Venecija i obratno (15 Eura po osobi)
 • Izlet u Veronu (20 Eura po osobi)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu (80,00 KM)
 • Posebne želje putnika

Popust za djecu do 12 godina starosti iznosi 20 KM

NAPOMENA: Za realizaciju fakultativnih izleta potrebno je minimalno 25 prijavljenih putnika. Davalac usluge zadržava pravo izmjene termina za organizaciju fakultativnih izleta.

NAPOMENA: Cijena aranžmana je kalkulisana na bazi 40 putnika. Ukoliko bude manje prijavljenih možemo realizovati putovanje uz prethodni dogovor sa putnicima o korekciji cijene. Ukoliko dodje do otkazivanja putovanja dužni smo obavjestiti sve putnike koji su izvršili rezervaciju 7 dana prije polaska na putovanje.

REZERVACIJA PUTOVANJA: Prilikom rezervacije putovanja potrebno je dostaviti kopiju pasoša te uplatiti avans u iznosu od 30% od ukupne cijene koštanja aranžmana.

UPOZORENJE: Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Svaki putnik je dužan samostalno provjeriti važnost svojih dokumenata i provjeriti zakonske regulative oko ulaska u države koje su u programu putovanja. Svi putnici su duzni imati validnu policu putničkog zdravstvenog osiguranja.

NAČIN PLAĆANJA: Nudimo mogućnost plaćanja aranžmana u ratama. Prva rata u mjesecu Decembru, druga rata u Januaru, treća rata u Februaru i četvrta rata u Martu do polaska na putovanje.