beč dan žena

BEČ –GRAZ

 POLAZAK: 29.04.2023                                   POVRATAK: 02.05.2023

 PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN, (Subota 29.04.2023), MOSTAR- BEČ

Okupljanje putnika na peronima autobuske stanice Mostar. Polazak autobusa u 21.00h. Putovanje preko Jablanice, G.Vakufa, Banja Luke, Bosanska Gradiška do Beča. Noćna vožnja.

2. DAN, ( Nedjelja 30.04.2023)., BEČ

Dolazak u prijepopodnevnim satima u Beč i odlazak u shopping centar „SCS“. Smještaj u hotel cca 14:00h. Slobodno vrijeme. Mogućnost zajedničkog odlaska u centralni dio grada (Stefan plac, Opera). Slobodno vrijeme za samostalno razgledanje. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN, (Ponedjeljak 01.05.2023). BEČ

Doručak. Fakulativni izlet “Obilazak grada”: Odlazak autobusom do centra grada a zatim u obilazak znamenitosti u pratnji vodiča: Ulica Ring, Opera, Muzejska cetvrt, Parlament, Rathaus, Univerzitet, Votivkirche, Schwedenplatz, a zatim pješice do Stephanplatza i katedrale St.Stephan te ulica Graben i Kaertner. Povratak u hotel.  Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. U večernjim satima nudimo mogućnost fakultativnog odlaska na Dunavski toranj (Donauturm) sa kojeg se pruža prekrasna panorama Beča i okoline. Nakon posjete Dunavskom tornju nastavljamo naš obilazak vožnjom prema centru Beča, gdje ćemo uživati u noćnoj panorami grada, koja uključuje vožnju Bulevarom Ring na kojem se nalaze poznate Bečke atrakcije poput Parlamenta, Opere, Rathausa i dr. Pauza za šetnju centrom grada i individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN, ( Utorak 02.05.2023) BEČ – GRAZ- MOSTAR

Nakon doručka slijedi check out iz hotela (cca 9.00h). Odjavljujemo se iz hotela.  Vožnja prema Grazu, prijestolnici Austrijske pokrajine Štajerske  Dolazak u Graz u podnevnim satima. Slijedi obilazak znamenitosti grada Graz-a u pratnji  vodiča. Kunsthaus, Murinsel, a zatim posjeta Schloßberg-u sa kojeg se pruža prelijep pogled na grad i na kojem se nalazi simbol Graza, Uhrturm (kula sa sat-om). Obilazak završavamo ispred gradske vijećnice, Landhaus. Nastavak putovanja prema BiH.  Vožnja preko Spielfelda, Maribora, Zagreba uz povremene pauze. Dolazak u Mostar u kasnim  satima.

Cijena po osobi: 310,00 KM

* Obavezna  uplata akontacije od 100,00 KM do 10.02.2022. zbog rezervacije hotela.

 

Cijena obuhvata:

prijevoz turističkim  autobusom na relaciji Mostar- Beč- Graz-Mostar

Smještaj u hotelu (3* ili 4* )  u Beču ili okolini Beča u 1/2 i 1/3 sobama na bazi 2 noćenja sa doručkom

Usluge obilaska Graza sa vodičem

Usluge pratioca grupe

kompletna organizacija putovanja

Cijena ne obuhvata:

PZ osiguranje do 60 godina starosti 8,00 KM osiguranje  preko 60 godina  starosti  doplata 16 KM

Turistička taksa 6,00 euro za 2 noći po osobi (plaća se na recepciji…- vodiču prije ulaska u hotel)

fakultativno razgledanje Beča ( bez ulaznica ) 15,00 Eura

fakultativni izlet “Dunavski toranj+ noćna panorama Beča  (20,00 Eura)

Doplata za jednokrevetnu  sobu 120,00 KM

Doplatu za posebno sjedište u autobusu (sjedišta iza vozača, sjedište iza suvozača , sjedišta iza 2. vrata) –60,00 KM

 

NAČIN PLAĆANJA:

Mogučnost plaćanja u tri rate :

  1. Rata  do 10.februara 2023
  2. Rata do 10.marta 2023.
  3. Rata do 10.aprila  2023

   

NAPOMENA: Cijena aranžmana je kalkulisana na bazi 40 putnika.Ukoliko bude manje prijavljenih možemo realizovati putovanje uz prethodni dogovor sa klijentima.o korekciji cijene. Ukoliko dodje do otkazivanja putovanja dužni smo obavjestiti sve klijente koji su izvršili rezervaciju 7 dana prije polaska na putovanje. Agencija Autoprevoz-Bus  zadržava pravo zamjene  hotela sličnim hotelom i promjene rasporeda posjeta usljed nepredvidjenih okolnosti.  Za realizaciju fakultativnih i zleta potrebno je minimalno 25 prijavljenih putnika.

UPOZORENJE: Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Svaki putnik je dužan samostalno provjeriti važnost svojih dokumenata i provjeriti zakonske regulative oko ulaska u države koje su u programu putovanja. Svi putnici su duzni imati validnu policu putničkog zdravstvenog osiguranja.

OTKAZNA POLITIKA ODUSTAJANJA OD PUTOANJA:

Putnik ima pravo da odustane od putovanja, o čemu je dužan pismeno izvijestiti organizatora putovanja. Datum prijema pisanog otkaza predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada organizatoru, izražene procentualno u odnosu na ukupnu cijenu putovanja, i to:

– 10% ako se putovanje otkaže do 30 dana prije početka,

– 20 % ako se putovanje otkaže 29 do 15 dana,

– 50 % ako se putovanje otkaže 14 do 8 dana,

– 100 % ako se putovanje otkaže 7 do 1 dana

Putnici na ovom putovanju obavezni su imati biometrijski pasoš sa datumom važenja minimum 3 mjeseca od planiranog dana povratka sa putovanja

Svim putnicima stojimo na raspolaganju za sva pitanja u vezi sa programom putovanja putem telefona 036/551 900  ili na email: booking@autoprevoz-bus.ba ili info@autoprevoz.ba