VENECIJA 3

VENECIJA-VERONA-PADOVA-SIRMIONE

POLAZAK: 29.04.2023 POVRATAK: 02.05.2023

PROGRAM PUTOVANJA
1. DAN, ( Subota 29.04.2023 ) BIH – SLOVENIJA – ITALIJA
Okupljanje putnika na dolaznim peronima Autobuske stanice u Mostaru. Polazak autobusa u 21:00 sati. Noćna vožnja autobusima Autoprevoz-Bus-a visoke turističke klase preko Hrvatske i Slovenije sa pauzama.

2. DAN, ( Nedjelja 30.04.2023) LIDO DI JESOLO – VENECIJA
Dolazak u mjesto Punta Sabioni i uzimanjee brodice za vožnju do Venecije i šetnja gradom: Trg Svetog Marka, Bazilika, Duždeva Palata, most Rialto, most Uzdisaja… Slobodno vrijeme za individualna razgledanja. U dogovoreno vrijeme sastanak sa vodičem na venecijanskoj rivi i povratak u mjesto Punta Sabioni. Odlazak do hotela i smještaj grupe u hotel. Individualne aktivnosti . Nocenje.

3. DAN, ( Ponedjeljak 01.05.2023) LIDO DI JESOLO (okolina) – PADOVA-VERONA – SIRMIONE
Doručak. Polazak na fakultativni izlet u Padovu. Po dolasku u Padovu, pješice odlazimo do starog grada, Sveučilišta u Padovi i najstarijeg anatomskog kazališta na svijetu, razgled bazilike sv. Antona i samostana sv. Leopolda Mandića gradskog trga Prato della Valle Jesola. Kraće slobodno vrijeme.Nastavak putovanja prema Veroni prekrasni gradić irmione na obalama jezera Lago di Garda u jedan od najromantičnijih i najljepših gradova u Italiji. Obilazak grada u pratnji vodiča: Trg Bra, Arena, Via Mazini, Trg Erbe, Danteov trg, grobnice porodice Scala, Julijina kuća. Nakon obilaska slobodno vrijeme. Polazak za Sirmione u poslijepodnevnim satima. Voznja u trajanju od cca sat vremena do centra Sirmionea. Jedan od zastitnih znakova ovog gradica je I dvorac porodice Scaligeri kao I vila u kojoj je nekada zivjela znamenita Maria Callas. Nakon posjete Sirmioneu od cca 2 sata polazimo za Lido di Jesolo.Dolazak u Lido di Jesolo u večernjim satima. Slobodno veče. Noćenje.
4. DAN ( Utorak 02.05.2023 ) ITALIJA-BIH
Doručak. Odjavljujemo se iz hotela i polazimo za BiH. Usputno zaustavljanje u Outlet shopping centru PALMANOVA (www.palmanovaoutlet.it). Slobodno vrijeme za shopping. Nastavak
putovanja prema BiH preko Slovenije, Hrvatske i BiH. Dolazak na mjesto polaska u ranim jutarnjim satima, u zavisnosti od zadržavanja na granici i uslovima na putu.KRAJ USLUGE.

Cijena po osobi: 279,00 KM
* Obavezna uplata akontacije od 90,00 KM do 24.02.2022. zbog rezervacije hotela.

U cijenu je uključeno:
– Prijevoz autobusom visoke turističke klase (TV, video, klima, WC),
– 2 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u dvokrevetnoj sobi u gradu Lido di Jesolo ili Conegliano, San dona di Piave, Noventa di Piave
– Usluge stručnog vodiča tokom putovanja
– Pratioca putovanja i kompletnu organizaciju
-PDV BIH, PDV Hrvatska , PDV Slovenija

U cijenu nije iključeno:
PZ osiguranje do 60 godina starosti 8,00 KM osiguranje preko 60 godina starosti 16 KM
Turistička taksa 5,00 euro za 2 noći po osobi (plaća se na recepciji…- vodiču prije ulaska u hotel)
Brod vaporet na relaciji Punta Sabioni-Venecija-Punta Sabioni I ZTL taksa 20 Euro
Izlet u Padovu, Veronu I Sirmione 30 Euro
Doplata za jednokrevetnu sobu 120,00 KM
Doplatu za posebno sjedište u autobusu :
(sjedišta iza vozača, sjedište iza suvozača , sjedišta iza 2. vrata) –60,00 KM
eko turistička taksa 5-10 EUR za ulazak u Veneciju -u proceduri još nije zvanično

NAČIN PLAĆANJA:
Mogučnost plaćanja u tri rate :
1. Rata do 24.februara 2023
2. Rata do 10.marta 2023.
3. Rata do 10.aprila 2023

NAPOMENA: Cijena aranžmana je kalkulisana na bazi 40 putnika.Ukoliko bude manje prijavljenih možemo realizovati putovanje uzprethodni dogovor sa klijentima.o korekciji cijene. Ukoliko dodje do otkazivanja putovanja dužni smo obavjestiti sve klijente koji su izvršili rezervaciju 7 dana prije polaska na putovanje. Agencija Autoprevoz-Bus zadržava pravo zamjene hotela sličnim hotelom i promjene rasporeda posjeta usljed nepredvidjenih okolnosti.
Za realizaciju fakultativnih i zleta potrebno je minimalno 25 prijavljenih putnika.
U proceduri je donošenje zakona o uvodjenju takse za ulazak u Veneciju u iznosu od 5 do 10 eur po osobi, u zavisnosti od perioda ulaska na teritoriju grada Venecije (sezona i vansezona).
Taksa će se plaćati na licu mjesta .
Hoteli u koje će grupa biti smještena se nalaze u okolini Lida Di Jesolo u mjestima Oderzo, Noventa di Piave, Monastier di Trevisou, San Donà di Piave ili Lido di Jesolo . Hoteli raspolažu, restoranom, barom i recepcijom. Sve sobe su standardno opremljene TWC-om, TV-om i telefonom. Doručak je kontinentalni.

UPOZORENJE: Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Svaki putnik je dužan samostalno provjeriti važnost svojih dokumenata i provjeriti zakonske regulative oko ulaska u države koje su u programu putovanja. Svi putnici su duzni imati validnu policu putničkog zdravstvenog osiguranja.

OTKAZNA POLITIKA ODUSTAJANJA OD PUTOANJA:
Putnik ima pravo da odustane od putovanja, o čemu je dužan pismeno izvijestiti organizatora putovanja. Datum prijema pisanog otkaza predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada organizatoru, izražene procentualno u odnosu na ukupnu cijenu putovanja, i to:
– 10% ako se putovanje otkaže do 30 dana prije početka,
– 20 % ako se putovanje otkaže 29 do 15 dana,
– 50 % ako se putovanje otkaže 14 do 8 dana,
– 100 % ako se putovanje otkaže 7 do 1 dana

Putnici na ovom putovanju obavezni su imati biometrijski pasoš sa datumom važenja minimum 3 mjeseca od planiranog dana povratka sa putovanja
Svim putnicima stojimo na raspolaganju za sva pitanja u vezi sa programom putovanja putem telefona 036/551 900 ili na email: booking@autoprevoz-bus.ba ili info@autoprevoz.ba