VENECIJA 4

POLAZAK: 17.03.2023                                   POVRATAK: 20.03.2023

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN, ( Petak 17.03.2023 ) BIH – SLOVENIJA – ITALIJA

Okupljanje putnika na dolaznim peronima Autobuske stanice u Mostaru. Polazak autobusa u 21:00 sati. Noćna vožnja autobusima Autoprevoz-Bus-a visoke turističke klase preko Hrvatske i Slovenije sa pauzama.

2. DAN, ( Subota 18.03.2023) LIDO DI JESOLO – VENECIJA
Dolazak u mjesto Punta Sabioni i uzimanjene brodice za vožnju do Venecije i šetnja gradom: Trg Svetog Marka, Bazilika, Duždeva Palata, most Rialto, most Uzdisaja… Slobodno vrijeme za individualna razgledanja. U dogovoreno vrijeme sastanak sa vodičem na venecijanskoj rivi i povratak u mjesto Punta Sabioni. Odlazak do hotela i smještaj grupe u hotel. Individualne aktivnosti . Nocenje.

3.DAN, ( Nedjelja 19.03.2023 ) LIDO DI JESOLO (okolina) – VERONA

Doručak. Napuštanje hotela. Polazak na fakultativni izlet u Veronu . Nakon cca 2 sata vožnje stižemo u jedan od najromantičnijih i najljepših gradova u Italiji, Veronu. Obilazak grada u pratnji vodiča: Trg Bra, Arena, Via Mazini, Trg Erbe, Danteov trg, grobnice porodice Scala, Julijina kuća. Nakon obilaska slobodno vrijeme za šetnju i shopping. Okupljanje na dogovorenom mjestu i povratak prema BIH.  Usputno zaustavljanje u Shopping centar PALMANOVA (www.palmanovaoutlet.it) . Kratko zadržavanje za shopping od cca 2 sata. Nastavak putovanja prema BiH preko Italije, Slovenije, Hrvatske

4.DAN ( Ponedjeljak 20.03.2023) Mostar

Dolazak u Mostar u jutarnjim satima narednog dana. KRAJ USLUGE

Cijena po osobi: 219,00 KM

* Obavezna  uplata akontacije od 65,00 KM do 10.02.2022. zbog rezervacije hotela.

 U cijenu je uključeno:
– Prijevoz autobusom visoke turističke klase (TV, video, klima, WC),
1 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u dvokrevetnoj sobi u gradu Lido di Jesolo ili Conegliano, San dona di Piave, Noventa di Piave

– Usluge stručnog vodiča tokom putovanja

– Posjeta shopping centru Palma Nova

– Pratioca putovanja i kompletnu organizaciju

– PDV BIH, PDV Hrvatska , PDV Slovenija

 

U cijenu nije iključeno:

PZ osiguranje do 60 godina starosti 6,00 KM osiguranje  preko 60 godina  starosti  12 KM

Turistička taksa 3,00 euro po osobi (plaća se na recepciji…- vodiču prije ulaska u hotel)

Brod vaporet na relaciji Punta Sabioni-Venecija-Punta Sabioni  I ZTL taksa  20 Euro

Izlet u Veronu I ZTL taksa 20 Euro

Doplata za jednokrevetnu  sobu 85,00 KM

Doplatu za posebno sjedište u autobusu : (sjedišta iza vozača, sjedište iza suvozača ) –60,00 KM

eko turistička taksa 5-10 EUR za ulazak u Veneciju -u proceduri još nije zvanično

 NAČIN PLAĆANJA:

Mogučnost plaćanja u dvije rate :

  1. Rata  do 10.februara 2023
  2. Rata do 06.marta 2023.

 

NAPOMENA: Cijena aranžmana je kalkulisana na bazi 35 putnika.Ukoliko bude manje prijavljenih možemo realizovati putovanje uzprethodni dogovor sa klijentima.o korekciji cijene. Ukoliko dodje do otkazivanja putovanja dužni smo obavjestiti sve klijente koji su izvršili rezervaciju 7 dana prije polaska na putovanje. Agencija Autoprevoz-Bus  zadržava pravo zamjene  hotela sličnim hotelom i promjene rasporeda posjeta usljed nepredvidjenih okolnosti.  Za realizaciju fakultativnih i zleta potrebno je minimalno 25 prijavljenih putnika.

U proceduri je donošenje zakona o uvodjenju takse za ulazak u Veneciju  u iznosu od 5 do 10 eur po osobi, u zavisnosti od perioda ulaska na teritoriju grada Venecije (sezona i vansezona). Taksa će se plaćati na licu mjesta .Hoteli u koje će grupa biti smještena se nalaze u okolini Lida Di Jesolo u mjestima Oderzo, Noventa di Piave, Monastier di Trevisou, San Donà di Piave ili Lido di Jesolo . Hoteli raspolažu, restoranom, barom i recepcijom. Sve sobe su standardno opremljene TWC-om, TV-om i telefonom. Doručak je kontinentalni.

 

UPOZORENJE: Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Svaki putnik je dužan samostalno provjeriti važnost svojih dokumenata i provjeriti zakonske regulative oko ulaska u države koje su u programu putovanja. Svi putnici su duzni imati validnu policu putničkog zdravstvenog osiguranja.

OTKAZNA POLITIKA ODUSTAJANJA OD PUTOANJA:

Putnik ima pravo da odustane od putovanja, o čemu je dužan pismeno izvijestiti organizatora putovanja. Datum prijema pisanog otkaza predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada organizatoru, izražene procentualno u odnosu na ukupnu cijenu putovanja, i to:

– 10% ako se putovanje otkaže do 30 dana prije početka,

– 20 % ako se putovanje otkaže 29 do 15 dana,

– 50 % ako se putovanje otkaže 14 do 8 dana,

– 100 % ako se putovanje otkaže 7 do 1 dana

Putnici na ovom putovanju obavezni su imati biometrijski pasoš sa datumom važenja minimum 3 mjeseca od planiranog dana povratka sa putovanja

Svim putnicima stojimo na raspolaganju za sva pitanja u vezi sa programom putovanja putem telefona 036/551 900  ili na email: booking@autoprevoz-bus.ba ili info@autoprevoz.ba